Nicolae Dragu şi Stelian Fuia au contestat alegerile din Călăraşi

Fostul candidat APC pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Călăraşi, deputatul PDL Stelian Fuia şi Nicolae Dragu – fost candidat pentru funcţia de primar al municipiului Călăraşi, au trimis către Biroul Electoral Judeţean Călăraşi o contestaţie asupra modului în care s-a desfăşurat procedura de numărare a voturilor, după alegerile din 10 iunie 2012.

Ei reclamă că numărul de 1449 de voturi nule este exagerat de mare, iar 855 de persoane înscrise pe listele suplimentare au votat, de fapt, de două ori. Deşi numărul de 2304 voturi nu i-ar fi ajutat să câştige alegerile, cei doi politicieni reclamă, totuşi, producerea unor nereguli.

Biroul Electoral Judeţean Călăraşi a analizat solicitarea foştilor candidaţi APC şi a decis că reclamaţia este nefondată.

Nicolae Dragu şi Stelian Fuia au emis şi un comunicat de presă în care acuză USL de fraudarea alegerilor prin cumpărarea de voturi de la populaţie şi alte forme de mită electorală.

Nicolae Dragu a fost învins de liberalul Daniel Drăgulin, după ce a obţinut 56,45 din voturile exprimate. Stelian Fuia a reuşit să obţină doar 29,58% din voturile exprimate pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, funcţia fiind ocupată, în continuare, de Răducu Filipescu, după ce acesta a obţinut 51,59% din voturi.

Unii au citit și asta:

4 Comentarii

  1. Si normal la cate buletine au strans cei de la USL si au dat cate 30 de lei pentru asta ,e si normal ca sau fraudat alegerile.

  2. Treaba sta in felul urmator daca tot au fraudat alegerile macar sa fie corecti cei care se stiu cu musca pe caiula sa recunoasca si sa nu minta un oras intreg ca nu au facut ei asa ceva.

  3. nefondata?? asta s-a intamplat aproape la fiecare sectie de votare…. plateau 50 lei ptr fiecare vot.. dragi calaraseni … v-ati vandut pe 50 lei… bani pe care in beti si pisati intr-o zi…iar pentru asta suferim 4 ani… inconstientilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*