Niculescu a făcut un salt important în clasamentul WTA

Niculescu
imagine preluată de la utilizatorul flickr Christian Mesiano

Românca Monica Niculescu a urcat 19 locuri în clasamentul WTA după succesul din Guangzhou, iar cea mai bună româncă rămâne Simona Halep pe locul 2

Luni s-a actualizat clasamentul WTA, iar România are încă o jucătoare între primele 50 de jucătoare ale lumii. Este vorba de Monica Niculescu care a urcat 19 poziţii şi astfel de pe locul 60 a ajuns până pe locul 41 cu 1160 puncte. Această ascensiune a avut loc datorită faptului că săptămâna trecută românca a câştigat turneul feminin din Guangzhou deşi nu era printre favoritele acelui turneu la casele de pariuri sportive. În finala de acolo a învins-o uşor cu 6-4 6-0 pe franţuzoaica Alize Cornet. A fost un turneu perfect pentru Monica Niculescu care nu a pierdut nici măcar un set în cele cinci meciuri jucate la turneul din China. Din păcate, săptămâna aceasta românca nu va putea fi prezentă la turneul din Wuhan deoarece ar fi trebuit în week-end să evolueze în calificări. Dar cum ea era angrenată în finala altui turneu a preferat să nu se prezinte la Wuhan şi astfel adversara sa, Kristyna Pliskova s-a calificat mai departe. Totuşi, Monica Niculescu a fost prezentă la Wuhan unde a jucat în turneul de dublu alături de o altă româncă, Ioana Raluca Olaru. Cele două au fost însă eliminate chiar luni în primul tur.

Pe lângă Monica Niculescu, în top 100 WTA se mai află alte trei românce: Simona Halep, Irina Camelia Begu şi Sorana Cîrstea. De departe cea mai bună este Halep care se menţine pe locul 2 cu 6160 puncte. Aceasta nu a jucat săptămâna trecută, dar nici alte jucătoare care ar fi putut să-i pună în pericol poziţia nu au jucat. Însă în săptămâna aceasta sunt prezente toate la turneul din Wuhan. Simona Halep e calificată direct în turul doi unde o va întâlni marţi pe spaniola Garbine Muguruza care în primul tur a învins-o greu în trei seturi pe compatrioata sa Maria Teresa Torro-Flor.

În mod normal românca nu ar trebui să aibă probleme în a obţine victoria. Celelalte două românce sunt Irina Camelia Begu şi Sorana Cîrstea. Prima a coborât şase locui după eliminarea în primul tur la turneul din Seul şi acum e pe locul 59 cu 918 puncte. Begu însă a urcat 21 de locuri în clasamentul de dublu, fiind acum pe locul 53 cu 1399 puncte. A urcat aşa multe locuri pentru că a câştigat alături de spaniola Lara Arruabarrena-Vecino turneul din Seul. De cealalta parte Sorana se menţine pe locul 84 cu 674 puncte şi asta în ciuda faptului că a fost eliminată săptămâna trecută în primul tur la Guangzhou. Românca a fost prezentă şi aici la Wuhan, dar a fost eliminată de kazaha Zarina Diyas în calificări.

Săptămâna trecută a mai fost în top 100 şi Alexandra Dulgheru, care însă acum a coborât până pe locul 103 cu 551 puncte. Ea nu a mai jucat la nici un turneu important după US Open, dar cu siguranţă va reveni pentru că e o jucătoare bună. Cu speranţe la top 100 WTA mai este o româncă, Cristina-Andreea Mitu care a urcat în această săptămână 14 locuri şi a ajuns până pe locul 151 cu 380 puncte.

Unii au citit și asta: