”Noaptea albă a muzicii folk”- spectacol de suflet pentru călărășeni

Foarte mulți călărășeni au fost prezenți, vineri, 20 iulie a.c., la ”Noaptea albă a muzicii folk”- proiect finanțat de Consiliul Județean Călărași și organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, manifestare ce a avut loc, prin bunăvoința Primăriei Municipiului Călărași, pe scena din Parcul Dumbrava.

Aflat la cea de-a doua ediție, evenimentul a fost unul special și s-a bucurat de aprecierea publicului de toate vârstele, știut fiind faptul că muzica folk îmbină armonios poezia, linia melodică și vocile puternice ale interpreților cu mesajul ce ajunge la sufletul iubitorilor acestui gen. Pe fondul acesta, atmosfera din Parcul Dumbrava s-a transformat, pentru fiecare din cei prezenți, într-o noapte feerică de vară în care muzica folk și-a continuat la Călărași povestea fără de sfârșit prin intermediul vocilor deosebite ale interpreților consacrați: Mircea Vintilă, Maria Gheorghiu, Zoltan Butuc, Țapinarii, Emeric Imre, Ovidiu Mihăilescu, Viorel Burlacu. Ediția din acest an a proiectului ”Noaptea albă a muzicii folk” s-a bucurat de participarea extraordinară a invitatului special, actorul Marius Bodochi.

Deschiderea manifestării culturale a fost făcută de Ștefan Nițu pe acordurile ”Baladei” lui Ciprian Porumbescu, interpretată magistral de violonistul Florin Sobaru.

Ediția din acest an a proiectului ”Noaptea albă a muzicii folk” a reprezentat un moment cultural important pentru oamenii acestor locuri, un moment în care publicul, indiferent de vârstă a rezonat și a trăit intens fiecare vers, fiecare melodie cu emoția transmisă de artiștii care au evoluat pe scena din ”Dumbravă”.

Pe scenă a fost invitat managerul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, Mihaela Petrovici care a mulțumit călărășenilor prezenți într-un număr mare la evenimentul artistic, dar și invitaților ce vor evolua pe scena din Parcul Dumbrava. De asemenea, managerul Mihaela Petrovici a oferit, pe parcursul manifestării, fiecărui invitat câte o distincție ”ARS GRATIA ARTIS”, din partea Consiliului Județean și a Centrului de Cultură și Creație Călărași. O diplomă de excelență a fost oferită de către domnul Dragoș Coman, interpretului de muzică folk, Viorel Burlacu, ”pentru promovarea românismului, a valorilor tradiționale, a unității și apropierii tuturor românilor”.

Titlul ”ARS GRATIA ARTIS” a fost acordat și președintelui Consiliului Județean, domnului Vasile Iliuță, pentru întreaga susținere oferită activităților culturale.

Pentru gesturile frumoase, sunt aduse mulțumiri și pentru Costin Marinache, Oana Belu, Daniel Ștefan Drăgulin, Dragoș Coman, Florentina Ceparu, Magdalena Gheorghe, Laura și Marius Matache.

Unii au citit și asta: