“Nouă ne pasă!” Școala “Mircea Vodă” a mobilizat comunitatea din Călărași

Joi, 29 martie, în sala de spectacole a Centrului de Cultură și Administrație “Barbu Știrbei” a avut loc un eveniment de excepție. Spectacolul umanitar “Vestitorii Primăverii” a umplut sala cu voie bună, dar și cu grijă pentru viitorul comunității și compasiune pentru semenii noștri. Spectacolul a fost doar o parte din desfășurarea proiectului umanitar “Nouă ne pasă!”, demers caritabil inițiat de Școala “Mircea Vodă” din Călărași. Acestui demers s-au alăturat Asociația Femeilor de Afaceri din Călărași, organizația Salvați Copiii și Academia de Arte Frumoase “Daniel Iordăchioaie”.

Acest demers a reușit să sensibilizeze oameni de afaceri, parlamentari, reprezentanți din administrație, membri ai comunității să doneze diferite sume de bani pentru achiziționarea de echipamente necesare monitorizării sarcinilor cu risc și pentru a trata nou-născuții prematur. Echipamentele sunt necesare maternității din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași, care deține un trist record în ceea ce privește mortalitatea neonatală.

Spectacolul umanitar “Vestitorii Primăverii” a fost impresionant nu numai prin motivația și spiritul caritabil insuflat publicului, ci și prin calitatea actului artistic de pe scenă. Copiii care au susținut diverse momente artistice, dans, muzică, poezie, teatru, au adus strălucire unei după amiezi de primăvară și speranță pentru viitorul acestei comunități. Dacă “Nouă ne pasă”, atunci cine ne poate sta în cale să rezolvăm cele mai importante nevoi ale comunității?!

Redacția infomuntenia.ro se alătură celorlalți călărășeni recunoscători și mulțumește pentru această inițiativă și dăruirea cu care organizatorii au muncit pentru reușita acestui eveniment! Felicitări speciale doamnelor Alina Lotrea – director Școala “Mircea Vodă” Călărași și Elena Nicolache – președinte Asociația Femeilor de Afaceri Călărași, care au molipsit cu energia și determinarea lor o întreagă comunitate!

 

Unii au citit și asta: