in

Numărul misiunilor pentru pompierii călărășeni în acest weekend

În ultimele 72 de ore, echipajele profesioniste de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină la 72 de misiuni.

Dintre acestea, 63 au fost ale paramedicilor SMURD, pentru acordarea prim ajutorului și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, misiuni de asigurare a măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor și pentru intervenţia la şase accidente rutiere în localităţile: Mitreni, Ulmeni, Lehliu Gară(A2), Budeşti, Frumuşani şi Călăraşi.

În urma producerii celor şase accidente rutiere, pompierii militari din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au intervenit cu autospecialele de descarcerare şi cu echipajele de prim ajutor SMURD pentru salvarea a 12 persoane. Cinci dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale, ulterior fiind transportate la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti. Din nefericire, a fost înregistrat şi un deces, după ce o persoană de sex masculin a intrat cu autovehiculul pe carer îl conducea în spatele unui autotren şi a suferit leziuni incompatibile cu viaţa.

Echipajele profesioniste din cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au fost solicitate să intervină, cu autospeciale de stingere cu apă şi spumă, pentru lichidarea a trei incendii: un incendiu izbucnit la nivelul unei case şi a unei anexe gospodăreşti din localitatea Frumuşani, un incendiu de locuinţă produs la nivelul unui imobil din comuna Spanţov şi un incendiu izbucnit la un autoturism care rula pe Autostrada Soarelui (conducătorul vehiculului autoevacuîndu-se în timp util).