O doctoriţă din Călăraşi a fost premiată de Barack Obama (VIDEO)

Andreea Creanga

Dintre nominalizările venite din toate statele americane, Casa Albă a ales aproximativ 100 de tineri cercetători şi i-a premiat într-o ceremonie la care a participat şi preşedintele Barack Obama. Printre câştigatori este şi Andreea Creangă, o româncă din CĂLĂRAŞI stabilită de câţiva ani în Statele Unite.

“Să fiu în Casa Albă a fost onorant, să-l întâlnesc pe preşedinte – la fel, să-mi întâlnesc colegii – cei care-au luat acelaşi premiu şi să schimb câteva vorbe cu câţiva dintre ei”. – spune Andreea Crenagă.

Andreea a fost premiată pentru cercetările în legătură cu mortalitatea maternă făcute la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, unde lucrează din 2009. Primul studiu pe care l-a facut la centru a fost, în aproape 30 de spitale din New York, despre efectele virusului gripal H1N1 asupra femeilor însărcinate.

Andreea Creangă: “Am reuşit să demonstrăm că folosirea de antivirale, de exemplu, rapid, după primele simptome de boală, în primele trei zile, duce la reducerea semnificativă a riscului de boală severă în rândul femeilor gravide”.

Andreea spune că s-ar întoarce în România, dar că deocamdată îi este bine în Statele Unite.


Citiţi mai mult pe stiri.tvr.ro

Unii au citit și asta: