in

O fată de 14 ani are nevoie de ajutorul nostru!

Asociația Salvează o inimă face un apel către toți cei care vor să ajute.

Diana Munteanu este o fată de 14 ani, diagnosticată cu Osteosarcom.

Universul ei a început să capete fisuri la vârsta de 12 ani, când Diana s-a trezit cu dureri crescânde în intensitatea la nivelul osos al membrului inferior stâng. Timp de 9 luni s-a încercat aflarea motivului, singurul răspuns fiind inerentele dureri articulare date de dezvoltarea fizică. Dar, în noiembrie 2018, familia a fost devastată de primirea unui diagnostic greu de acceptat pentru copilul perfect și special, care le-a adus numai lumină și bucurie-OSTEOSARCOM-tumoră malignă a femurului stâng.

Astfel a debutat calvarul tratamentelor de chimioterapie la IOB București, până în februarie 2019, când speranța i-a fost dată de o renumită clinică din Italia, unde s-a și operat, scăpând de amputarea piciorului, varianta de la noi în țară, printr-un implant de titan. După această reușită intervenție, mica eroină a suportat cu stoicism încă 12 cure de chimioterapie, până în august 2019, când a putut din nou să prindă aripi și să spere la o viață normală.

Când nimic nu mai prevestea vreun nor urât în viața ei, o simplă durere la încheietura mâinii drepte a dus-o, prea rapid, la un nou diagnostic, obținut după un control din data de 18 iunie 2020, chiar cu o zi înainte de împlinirea frumoasei vârste de 14 ani, zi pe care o aștepta cu mare nerăbdare și cu multe planuri. Boala a hotărât să o lovească din nou, atacând de această dată virulent, pe partea dreaptă -sacral, membru superior și inferior.

După investigații, tratament paliativ, dureri insuportabile, Diana s-a trezit în fața unei mari incertitudini: evoluție galopantă, refuzul celor mai mari clinici din țară de a-i prelua cazul, șanse minime de supraviețuire, necesitatea amputării mâinii. Ajunși în această situație critică, părinții nu s-au putut împăca cu ideea amputării mâinii drepte și a neșansei continuării dreptului la viață și au reușit să găsească o rază de lumină tocmai în Turcia, o clinică cunoscută redându-le speranța în sufletele chinuite și neputincioase. Acum, singurul impediment care îi reține să zboare spre salvare este costul total de 62880 euro, sumă mult prea mare pentru puterile familiei, ultimii doi ani de greutăți lăsându-i fără suport financiar.

Diana merită încă o șansă la viață, la dreptul pe care l-a primit pe acest pământ odată cu prima bătaie a nevinovatei ei inimi!

Toată povestea ei poate fi citită aici: salveazaoinima.ro

Donații se pot face:
Denumire entitate: Asociatia “SALVEAZA O INIMA”
Cod de inregistrare fiscala: 31015982
Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX
Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001
CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001
COD SWIFT: BTRLRO22
COD BIC: BTRL
REVOLUT: 0752.753.540
Banca Transilvania Botosani
Pentru transfer bancar, donatorii sunt rugați să specifice numele copilului – Diana Munteanu.

Written by infomuntenia.ro

Covid-19, Călărași: Doar două localități au rata incidenței peste 1,5

Box: Călărașiul are 3 sportivi în semifinalele Cupei României