in

O nouă autospecială, pentru pompierii de la Budești

Începând cu data de 22 septembrie 2022, o autospecială de stingere a incendiilor va fi operaţionalizată la Garda de Intervenţie Budeşti.

Echipamentul are o capacitate de 10.000 litri de apă și 400 de litri de spumogen, cu un debit maxim al pompei de refulare a apei de 4000 litri/minut.

Autospeciala de stingere face deja parte din tehnica de intervenție a ISU Călăraşi.

Echipamentul este destinat intervenției pentru stingerea incendiilor ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Are tracțiune 6×6, poate folosi tunul de apă și în timp ce se deplasează, iar unul dintre multele avantaje este că poate fi alimentată direct din surse de apă fără presiune.

Autospeciala va fi încadrată de pompierii militari cu experienţă din cadrul Gărzii de Intervenţie Budeşti.
Această autospecială face parte dintr-un total de 200 autospeciale care sunt achiziționate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020.

Reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate pentru ISU Călărași, având în vedere că subunitățile operative încă dețin şi tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate.