Oaspeţi la SERA: Câinele poliţist Johnny şi luptătorii de intervenţie rapidă

La invitaţia directorului Centrului de Servicii Sociale pentru Copil şi Familie „SERA”, din Municipiul Călăraşi, poliţiştii au desfăşurat o acţiune preventivă, atracţia reprezentând-o şi de această dată, câinele-poliţist, dar şi un demonstrativ al poliţiştilor de intervenţie rapidă.

Copiii centrului, fie ei preşcolari sau adolescenţi, au fost foarte impresionaţi de exerciţiul demonstrativ al poliţiştilor Serviciului de Intervenţie Rapidă ( cei prezenţi au putut vedea cum acţionează luptătorii pentru contracararea unui atac şi capturarea infractorilor). Aceştia au fost curioşi să afle şi ce obiecte intră în dotarea poliţiştilor şi în ce cazuri se folosesc fiecare.

Un elementul de atracţie, mai ales pentru cei mai mici, a fost câinele poliţist Johnny. Acesta a ascultat întocmai şi a executat comenzile agentului criminalist. Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii au prezentat în ce constă activitatea câinelui-poliţist şi importanţa pe care o au aceste animale în munca de poliţie.

Copiii prezenţi au aplaudat după executarea fiecărei comenzi, mulţi dintre cei mici dorind să-l salute şi să-l mângâie pe Johnny. Poliţiştii de prevenire au răspuns apoi întrebărilor adresate de copii, aceştia dorind să afle ce se întâmplă cu cei care agresează persoane sau comit alte infracţiuni şi, în general, cât mai multe despre activitatea oamenilor legii.

În încheierea activităţilor desfăşurate, poliţiştii au făcut şi câteva recomandări cu caracter preventiv şi nu s-au despărţit de cei mici înainte de a le promite că vor reveni în mijlocul lor odată cu deschiderea anului şcolar pentru a le oferi şi alte sfaturi, pentru a preveni victimizarea acestora.

Unii au citit și asta: