in

Obiectiv: Ziua Marinei, si anul acesta, fara „dezlegare” la scaldat si cu praznic la restaurantul „ilegal”

dunarea-2Maine, de la primele ore ale diminetii, la biserica Sfintii Imparati Constantin si Elena (Volna), are loc oficierea Sfintei Liturghii ocazionate de sarbatoarea Sfintei Marii, patroana spirituala a Marinei Romane. Calarasiul, oras situat pe bratul Borcea, a organizat, in fiecare an, Ziua Marinei. Prilej pentru autoritati si cetateni de a aduce un omagiu marinarilor romani. Astfel ca, de la ora 11.30, eroii vor fi pomeniti la Crucea Marinarului din Parcul Central de catre un sobor de preoti. Tot aici se vor depune si coroane de flori. „Va fi un moment solemn. Orasul a pastrat aceasta traditie. Noul episcop al Sloboziei si Calarasilor, Vincentiu Ploiesteanul, va fi alaturi de noi si va binecuvanta sarbatoarea”, a declarat primarul municipiului, Nicolae Dragu, pentru ziarul Obiectiv.

DSP vrea sarbatoare, dar fara…scaldat
Momentele cele mai asteptate de calaraseni sunt cele ale concursurilor acvatice. Desi, Directia de Sanatate Publica a atentionat organizatorii ca apa este infestata, edilul sef considera ca semnalele medicilor nu pot umbri festivitatile. „Avem im program concursuri de inot, prinderea ratelor, scondru, si nu putem sa renuntam la ele. Acestea sunt cele mai savurate de catre public. Nu avem „dezlegare” de la Directia de Sanatate insa aceasta este traditia”, a mai precizat Dragu. Nu au fost uitate nici defilarea navelor si nici nunta marinareasca cu furatul miresei de catre pirati.

Masa festiva la restaurantul „ilegal” din Dumbrava
Primarul Nicolae Dragu a hotarat ca praznicul Sfintei Marii sa aiba loc la restaurantul „Columna” din parcul Dumbrava. Aceasta locatie a fost si este subiect de presa, dupa ce prefectul judetului, Doru Ioan Taracila, a afirmat ca localul este ridicat ilegal si ca este amplasat pe coloana de oxigen a spitalului. „Este totul foarte legal. Sunt numai speculatii. Nu este nimic adevarat din afirmatiile prefectului. El (n.r. prefectul) a preluat informatiile dupa ureche. Trebuia sa se duca la fata locului si sa vada ca nu este real, conducta de oxigen trece pe deasupra”, e de parere Nicolae Dragu. Tot acesta considera ca aceste atacuri ale Institutiei Prefectului avand ca tinta Primaria au substrat politic. „Va spun, el este rautacios. Sa iei de atata timp bataie in campaniile electorale, nu e usor. Vrea sa se razbune pe mine. L-am invitat la masa la acest restaurant, sa vedem daca vine”, a conchis primarul.

citiţi articolul, INTEGRAL, în ziarul OBIECTIV

Bătăuşul poliţistului a primit mandat de arestare pentru 29 de zile

Noul director al spitalului din Călăraşi vrea să aducă medici din Bulgaria