Oltenița: 3 șoferi s-au ales cu câte un dosar penal

În ziua de 23 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au fost sesizați de jandarmii din cadrul Detașamentului 3 Jandarmi Oltenița, cu privire la faptul că pe Bulevardul Republicii, din municipiul Oltenița, un bărbat conduce un autoturism haotic și cu viteză.

La fața locului s-au deplasat două echipaje de poliție care au procedat la identificarea conducătorului auto.

Ca urmare a verificării în baza de date, s-a stabilit că bărbatul în vârstă de 39 de ani, din municipiul Oltenița, județul Călărași, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost transportat la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, unde, în prezența medicului de gardă a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest cât și recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cel în cauză este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis și refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au depistat pe Bulevardul Republicii, din municipiul Oltenița, județul Călărași, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din comuna Vasilați, județul Călărași, în timp ce conducea autoturismul marca Renault Laguna, având termenul de valabilitate al autorizației de circulație provizorie expirat.

Pe numele celui în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Tot în Oltenița, polițiștii au oprit pentru control, la data de 22 iunie a.c., pe șoseaua Călărași, un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din comuna Spanțov, județul Călărași.

În urma testării cu aparatul etilotest acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,48 mg/l alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal.

Unii au citit și asta: