Oltenița: polițiștii acționează pentru siguranța cetățenilor

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița desfășoară acțiuni de informare a populației pentru prevenirea înșelăciunilor prin metoda „accidentul”.

În ziua de 15 mai a.c., polițiștii s-au deplasat în zonele intens circulate din Oltenița pentru a fi mai aproape de cetățeni și a le oferi sfaturi cu privire la înșelăciunile prin metoda „accidentul”.

Scopul acțiunii a fost creșterea gradului de siguranță a cetățenilor împotriva acestui gen de infracțiuni, multe dintre persoanele interpelate fiind vârstnici, aceștia prezentând risc de victimizare prin înșelăciuni sau tâlhării.

Recomandările oamenilor legii au vizat măsurile pe care le pot lua pentru a recunoaște modurile de operare cum ar fi metoda „accidentul”, „ghicitul”, „pomana”, prin desemnarea ca premianți la concursuri la care nu au participat etc., precum și modalitățile în care se pot feri de agresori.

Pentru prevenirea înșelăciunilor prin metoda accidentului, polițiștii vă recomandă:

– dacă sunteți contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, și nu ați putut verifica veridicitatea informațiilor, solicitați-i acestuia o întâlnire directă și anunțați Poliția la numărul de urgență 112 pentru a vă acorda sprijin;

– fiți atenți la persoanele cu care intrați în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să vă urmărească, să încerce să se împrietenească cu dumneavoastră și să afle detalii despre familie sau vecini;

– nu furnizați date confidențiale prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau pe care nu îl cunoașteți;

– verificați imediat dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier;

– nu primiți în locuință persoane necunoscute care pretind că au fost trimise de rude ale dumneavoastră pentru a vă vinde diverse obiecte și a observa locul în care păstrații banii sau alte valori. Nu le furnizați acestora informații despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini!

Unii au citit și asta: