Municipiul Călăraşi a sărbătorit Ora Pământului (Galerie FOTO)

Sâmbătă seara, Călăraşiul a fost unul dintre cele 43 de oraşe din România care a sărbătorit Ora Pământului. Primăria municipiului Călăraşi, alături de Consiliul Judeţean Călăraşi prin Centrul Cultural Judeţean şi Inspectoratul Şcolar au organizat un spectacol, fără consum de energie electrică, pentru a evoca Ora Pământului.

Evenimentul s-a bucurat de o prezenţă destul de mare, dată fiind temperatura scăzută, aproximativ 300 de călărăşeni adunându-se pe platoul din faţa Centrului de Cultură şi Administraţie „Barbu Ştirbei”.

Ora Pământului a fost cinstită, la Călăraşi, printr-o serie de scenete, recitaluri de muzică şi dans artistic. Primarul Daniel Drăgulin a anunţat lansarea a 200 de lampioane aprinse, dar frigul şi vântul a ajutat doar câteva zeci de norocoşi să-şi vadă pe cer „baloanele” colorate cu lumină.

Proiectul Ora Pamantului a fost lansat de World Wide Fund for Nature (WWF) in 2007, in Australia. In acel an, expresia la ordinea zilei a fost “stinge lumina pentru binele planetei”, iar scopul actiunii a vizat conversia catre energiile regenerabile.

Unii au citit și asta: