Ordinea și siguranța publică la evenimentele sportive, asigurată de jandarmii călărășeni

În perioada 18 – 20 octombrie, a.c., jandarmii călărășeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele sportive organizate în municipiul Călărași și în localitățile Modelu și Ulmu.

Misiunile jandarmilor vor avea în vedere asigurarea unui climat de ordine publică corespunzător, condiții de siguranță pentru toți participanții, prevenirea și combaterea oricăror fapte ce pot genera tulburarea ordinii publice, precum și depistarea, identificarea și dispunerea măsurilor legale față de cei care comit fapte antisociale.

Competițiile sportive anunțate până în acest moment sunt următoarele:
* meciul de fotbal dintre echipele ACS Înainte Modelu – ACS Recolta Gheorghe Doja, ce se desfăşoară pe stadionul din comuna Modelu;
* meciul de fotbal dintre AFC Dunărea Călărași – Turris Turnu Măgurele, disputat în data de 19 octombrie, începând cu ora 11.00, pe stadionul ”Ion Comșa” din municipiul Călărași;
* meciul de fotbal dintre echipele ACS Mostiștea Ulmu – CS Tunari, ce se va desfăşura în data de 19 octombrie, orele 15.00, pe stadionul din comuna Ulmu și Concursul de Ciclism ”Cursa Dunării Călărășene”, în perioada 19-20 octombrie, în municipiul Călărași.

De asemenea, în data de 20 octombrie, jandarmii călărășeni vor acționa, alături de jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Constanța, pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Academica Clinceni și F.C. Viitorul Constanța, din Liga I de fotbal, programat a se desfășura, începând cu ora 15.30, pe stadionul “Ion Comșa” din cadrul Complexului ,,Dunărea” Călărași.

Jandarmeria Călărași recomandă celor care vor participa la aceste evenimente publice să adopte un comportament decent, să respecte normele de conviețuire socială și prevederile legale în vigoare, reamintind faptul că nu vor fi tolerate fapte care aduc atingere ordinii publice și siguranței cetățenaului.

În aceste misiuni, jandarmii vor coopera cu efective din cadrul I.P.J. Călărași, I.S.U. Călărași și Poliţia Locală Călărași.

Spectatorii nu au voie să introducă în stadioane băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor.

Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Participanţii la manifestările sportive trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciurilor, în apropierea şi în incinta arenelor sportive.

Unii au citit și asta: