in

Pandemia nesimţirii: “Să boliţi bine!”

nedelcu1Senatorul de Calarasi, Vasile Nedelcu crede că decretarea stării de pandemie este  “o nouă ocazie pentru vaccinări inutile şi despre  “dezinfectări”  mediatice  în interesul companiilor farmaceutice şi a şmecherilor locali si naţionali.  Conducerile  unor state  îşi  reactualizează stocurile de medicamente “miraculoase”, cum sunt  Tamiflu sau Relenza,  asigurând  astfel viitorul companiilor respective, prin convingerea populaţiei de efectele  benefice ale acestor produse.”

Ciţiţi în continuare declaraţia acestuia în Parlamentul României:

Stimaţi colegi,

Organizaţia  Mondială a Sănătăţii defineşte  pandemia  ca “o boală care atacă aproape toată populaţia unei regiuni, sau a unei ţări cu răspândire foarte rapidă”. Trei factori principali  sunt necesari pentru declanşarea pandemiei : apariţia unui virus nou, infectarea oamenilor de pe cel puţin două continente şi răspândirea rapidă a virusului.

Organizaţia  Mondială a Sănătăţii a analizat joi, 10 iunie a.c., situaţia gripei porcine şi a ridicat nivelul de alertă pandemică la cel maxim, adică 6,  oficializând  astfel fenomenul de pandemie. Decizia de ridicare a gradului de alertă pandemică a fost luată pe considerente de răspândire geografică şi nu de gravitate a bolii, virusul  nefiind izolat  nici până la această dată şi neexistând elemente clare privind evoluţia acestuia.

Dar era oare necesară panicarea populaţiei printr-o măsură atât de drastică? Sau este vorba  doar o tehnică de manipulare la nivel mondial? Scuzaţi-mă, dar cum am putea caracteriza altfel decesul a 147 de oameni,  ca urmare a altor afecţiuni de care sufereau, şi nu din cauza exclusivă a virusului  A1H1?!   E adevărat că boala s-a răspândit în mod  limitat pe câteva continente, dar aproape toate decesele au avut loc în Mexic. Tocmai de aceea, se pune întrebarea dacă această boală poate fi caracterizată ca pandemie!

În realitate, cred că este vorba despre  o nouă ocazie pentru vaccinări inutile şi despre  “dezinfectări”  mediatice  în interesul companiilor farmaceutice şi a şmecherilor locali si naţionali.  Conducerile  unor state  îşi  reactualizează stocurile de medicamente “miraculoase”, cum sunt  Tamiflu sau Relenza,  asigurând  astfel viitorul companiilor respective, prin convingerea populaţiei de efectele  benefice ale acestor produse.

Iată că istoria se repetă şi retrăim psihoza mondială a gripei aviare,  întreţinută artificial în interesul producătorilor de medicamente şi în detrimentul producătorilor de  alimente , sprijiniţi de elite politice co-interesate. Ne mai amintim, cred, de mediatizarea exagerată şi  de campania agresivă desfăşurată de către ministrul agriculturii de tristă amintire, Flutur, care a făcut din gripa aviară ce nu au reuşit să facă alţii în zeci de ani, cheltuind din banii ministerului  de resort câteva sute de milioane de euro pentru publicitate şi substanţe dezinfectante folosite inutil.

Dar să vedem cum  este reflectată această criză a gripei porcine la condiţiile României:

La nivel naţional vorbim de o isterie generală şi  o panică nejustificată, induse de mass-media şi de ministrul sănătăţii, Ion Bazac, care cheltuie banii statului pe reclame deşănţate, pe comisii de criză, interzice comercializarea antiviralelor  în farmacii, uitilizându-se doar în spitale, în loc să ia măsuri pentru remedierea  situaţiei  deplorabile a spitalelor şi a întregului sistem sanitar. Ştiaţi că la nivel global mor în fiecare zi de râs în jur de 53 persoane, conform datelor  OMS, iar la noi autorităţile panichează populaţia pentru 15 cazuri de îmbolnăvire cu virusul A1H1, fără legătură între ele şi fără transmitere de la om la om?!

Trăim într-o realitate distorsionată de  către oameni politici, cu funcţii înalte, corupţi care, pentru a-şi desfăşura acţiunile ilegale, distrag atenţia populaţiei cu subiecte-şoc. Dar,.. Până la urmă, să vedem  ce trebuie muşamalizat în politica românească? Dacă este să ne referim la recentele evenimente de pe  scena politică, mai precis alegerile europarlamentare,  constatăm că au existat o multitudine de nereguli:   Guvernul PSD-PD-L nu a fost în stare să organizeze alegeri corecte şi nici să găsească şi să pedepsească vinovaţii, alegerile fiind, de fapt, compromise de la început!  Astfel, un  procent de peste 50% din alegători  erau convinşi că alegerile vor fi “aranjate” . Acest fapt s-a şi  materializat printr-o singură formă  de turism – acela electoral – al doamnei Udrea! Pe de altă parte, chiar  şi strângerea semnăturilor pentru candidaţii independenţi a fost ilegală, deoarece „pionii” bine instruiţi ai partidelor îi convingeau pe oameni să semneze, fără ca acestora să li se precizeze pentru cine!

Este incredibil faptul că, într-o  ţară democrată, membră UE  oamenii să se prezinte la vot cu buletine expirate sau copii existând şi cazuri extreme , ca cel al tânărului care a votat de 30 de ori în zona Cluj ,în schimbul a 250 RON, sau reţeaua de studenţi care au fost plătiţi cu sume între 50-300 RON pentru a vota cu EBA. Există, totodată,  şi dovezi fizice clare, precum  tabla dintr-un sediu PD-L, pe care erau reprezentate strategii de votare pentru subalterni sau fondurile alocate pentru biserici şi şcoli de către Consiliul Local Ploieşti, cu doar trei zile înainte de votare sau faptul că PD-L a închiriat sute de microbuze şi autobuze pentru turism electoral în toata ţara.

Punctul culminant l-a constituit  cina organizată de preşedinte pentru sărbătorirea victoriei fiicei sale, EBA, la care a participat Ana Maria Pătru, vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente.

Concluzia: România este afectată de o pandemie a nesimţirii, a nepăsării şi a manipulării, nicidecum  de una a gripei porcine!  Ceea ce este  mult mai grav este faptul că  nu se întrevede nici o schimbare în bine,  ci o agravare a situaţiei, dacă este să luăm în considerare   anunţul făcut de preşedintele Traian Băsescu într-o zi şi la o  oră de maximă audienţă, conform căreia  “România este afectată de recesiune” . Ca şi cum nu ar fi fost avertizat asupra acesteia  încă din toamna anului 2008!

Iată un tablou sumbru al situaţiei politice, economice şi sociale actuale şi dacă ar fi să fac un îndemn asemănător celui pe care l-a făcut preşedintele României aş spune “Să boliţi bine!”.

Vasile NEDELCU
Senator PNL  – Călăraşi

15 iunie 2009

Prefectul Tărăcilă se întâlneşte cu toţi prefecţii din ţară

Urmărire spectaculoasă