in

Partidul lui Victor Ponta s-a lansat oficial (și) la Călărași

Pro România Călărași. De la stânga la dreapta: Alexandru Șohan, Nicolae Bănicioiu, Constantin Iacov, Cosmin Dragomir
Pro România Călărași. De la stânga la dreapta: Alexandru Șohan, Nicolae Bănicioiu, Constantin Iacov, Cosmin Dragomir

Pro România își continuă ofensiva organizatorică, deschizând, oficial, încă un sediu într-o reședință de județ. În prezența fostului ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu și a secretarului executiv Constantin Iacov, Pro România a inaugurat sediul din municipiul Călărași și i-a prezentat și pe o parte dintre cei care vor organiza și dezvolta filiala.

La Călărași, s-a constituit organizație, dar nu există funcții. Cel puțin până după alegerile europarlamentare, când se vor organiza alegeri interne, anunță secretarul executiv al Pro România, Constantin Iacov.

La Călărași, alături de alți politicieni cu mai multă sau mai puțină experiență dar și entuziaști se vor ocupa de dezvoltarea filialei Alexandru Șohan și Cosmin Dragomir. Dacă Dragomir nu s-a remarcat până acum cu un trecut politic, în schimb Alexandru Șohan vine cu o experiență politică importantă, acesta fiind, în trecut, membru marcant al UNPR și PNL.

Vom susține toate proiectele care sunt în folosul cetățenilor

Iacov anunță că Pro România este un partid deschis și că este dispus oricărei colaborări în interesul cetățeanului: “Vrem să facem o altfel de politică. Să fim un partid deschis, în care să fim cu adevărat pro. Vom susține toate proiectele care sunt în folosul cetățenilor, indiferent de la ce partid vin acestea. Când vom fi împotrivă, vom argumenta și de ce.”

Secretarul executiv al Pro România spune că pune preț pe sinceritate, sătul de minciunile partidelor aflate în fruntea țării: “Trebuie să fii sincer, pentru că altfel nu poți schimba lucrurile. Acolo unde nu poți să faci ceva trebuie să recunoști: Asta nu putem să facem!
Nu vrem să fim un nou PSD sau PNL.”

Prim-vicepreședintele partidului și fost ministru al sănătății în Guvernul Ponta, Nicolae Bănicioiu, a salutat înființarea organizației de la Călărași, explicând de ce partidul din care a făcut parte nu mai este o soluție pentru România: “Nu mai suntem în PSD nu numai din cauza lui Dragnea ci și pentru că acest partid s-a întors în negura istoriei, în anii ’90, în loc să fie ancorat în realitățile actualității europene.”

Șohan: “Actuala administrație a orașului e dezastruoasă”

Alexandru Șohan s-a arătat vehement împotriva administrației conduse de liberalul Daniel Ștefan Drăgulin explicând de ce a ales să se implice în proiectul Pro România: “Am venit aici pentru că actuala administrație e dezastruoasă și trebuie să găsim oameni care să gestioneze cum trebuie nevoile orașului. Pro România este soluția pentru a înlocui actuala administrație”.

Marian Sbârcea, fost consilier județean căruia PSD Călărași i-a retras sprijinul politic, este în discuții cu filiala Pro România. Acesta a glumit: “Dacă tot am fost acuzat că sunt cu Ponta, n-ar trebui să mă înscriu în Pro România?!” Deocamdată, nici partidul nici Marian Sbârcea nu au făcut vreun anunț oficial despre vreo eventuală colaborare.

Pro România are sediul în Călărași, pe strada 1 Decembrie 1918, peste drum de sediile ALDE și PNL.