Păstrezi bonurile fiscale și câștigi!

bonuri

Toate bonurile fiscale emise incepand cu data de 2 februarie 2015 pot participa la Loteria Fiscala, care va avea prima extragere in data de 13 aprilie 2015 – a doua zi de Paşte. Fondul de premiere alocat pentru aceasta extragere este de 1.000.000 lei.

Cei care vor sa participe, trebuie sa adune toate bonurile pentru produsele cumparate pana pe 29 martie, iar suma de pe bon trebuie sa se încadreze între 1 si 999 de lei. La loteria bonurilor poate participa orice persoana care îndeplineste conditiile, fiind eliminat pragul minim de vârstă de 18 ani. Astfel, in cadrul loteriei se va extrage un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, precum si data emiterii bonului.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Calarasi informeaza contribuabilii ca, in Monitorul Oficial din data de 30 ianuarie 2015, a fost publicata O.G. nr.10/2015 Ordonanta pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale , loterie la care participa bonurile fiscale detinute de persoane fizice rezidente si nerezidente, care atesta cumpararea de bunuri sau servicii pe teritoriul Romaniei. Pot participa bonurile fiscale emise in luna calendaristica anterioara organizarii extragerii. Extragerile se realizeaza in prima duminica de dupa data de 15 a fiecarei luni pentru luna anterioara. Prima extragere, ocazionala, a Loteriei Bonurilor Fiscale va fi organizată pe 13 aprilie 2015.
Dintre pincipalele prevederi ale Ordonanței, sunt de menționat:
-Loteria bonurilor fiscale poate fi organizata si ocazional, cu ocazia sarbatorilor legale, in situatia in care in doua luni consecutive nu exista castigatori sau in alte situatii stabilite prin Ordin al Ministrului Finantelor Publice.

-Extragerile bonurilor fiscale castigatoare se organizeaza de Compania Nationala Loteria Romana si sunt publice.

-Extragerile se efectueaza sub supravegherea unui reprezentant al Ministerului Finantelor Publice, unui reprezentant al A.N.A.F. si a unui reprezentant al Loteriei Romane.

-Rezultatul extragerii se consemneaza intr-un proces verbal, ce se va afisa in termen de 24 ore de la comunicare, pe site-ul ANAF pentru o perioada de cel putin 30 de zile.

-Revendicarea premiilor de catre persoanele ale caror bonuri fiscale au fost declarate castigatoare se face in termen de maxim 30 de zile de la data extragerii, sub sanctiunea decaderii in cazul depasirii acestui termen.

-Pentru persoanele fizice, sumele castigate sunt asimilate veniturilor din premii, conform art. 75 din Codul fiscal.

-Plata premiilor se face de catre Ministerul Finantelor Publice in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor.

-Pentru anul 2015, prima extragere lunara va avea loc in luna iulie 2015, iar pana in data de 30 martie 2015, Ministerul Finantelor Publice va emite instructiuni de aplicare prin ordin al Ministrului finantelor publice.

Potrivit noii reglementari introduse de O.G nr. 10/2015, in cazul in care un operator economic are obligatia sa emita un bon fiscal conform reglementarilor in materia caselor de marcat fiscale, dar refuza emiterea si inmanarea bonului fiscal catre client, acesta are dreptul sa beneficieze de bunul achizitionat fara sa plateasca contravaloarea acestuia.

Unii au citit și asta: