in

Patru tineri din Călăraşi arestaţi pentru trafic de droguri

În urma unor investigaţii derulate pe parcursul a şapte luni, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Călăraşi, sub coordonarea Brigăzii de Combaterea a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi cu sprijinul D.G.I.P.I., împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au reuşit probarea activităţii unui grup infracţional, ai cărui membri erau suspectaţi de trafic internaţional de droguri de risc.

Cercetările poliţiştilor au condus la identificarea membrilor reţelei, ca fiind: G. Răzvan, de 24 de ani, Z. Theodor, de 24 de ani, şi C. Petronel, de 25 de aniu, toţi patru din Municipiul Călăraşi.

Pe parcursul activităţii investigative s-a constatat că suspecţii procurau droguri de risc (haşiş) din Spania şi le distribuiau către micii deal-eri sau direct la consumatorii din Municipiul Călăraşi.

Ieri, 15 martie, ofiţeri de combatere a criminalităţii organizate şi luptători de la I.P.J. Călăraşi – Serviciul de Intervenţie Rapidă, au efectuat percheziţii la domiciliile suspecţilor.
În locuinţa lui G. Răzvan au fost descoperite 1.302 de grame de haşiş. Tănărul a declarat, în faţa poliţiştilor, că a procurat drogurile din Spania, prin intermediul lui C. Petronel. Drogurile au fost ridicate în vederea expertizări.

Suspecţi au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călăraşi. Procurorul de caz a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore. Cei în cauză au fost prezentaţi în faţa magistraţilor Tribunalului Călăraşi, astăzi, 16 martie, care au dispus arestarea preventivă.

Poliţiştii au extins cercetările în cauză, reuşind şi depistarea lui M. Cătălin, de 28 de ani, din Târgu Mureş. Acesta, în luna decembrie 2009, a trimis un colet din Spania, cu aproximativ 400 de grame de haşiş.

Oamenii legii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a grupării, sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, faptă prevăzută de Legea 143/2000.