in

Patru tineri din Călăraşi cercetaţi pentru trafic internaţional de droguri

catusePoliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au destructurat o grupare infracţională, specializată în traficul internaţional şi distribuţia de droguri de risc (haşiş), care acţiona în Capitală şi în judeţul Călăraşi.

Gruparea procura drogurile din Spania, de unde erau transportate în România, ulterior fiind distribuite către micii dealeri sau direct către consumatori, precizează Centrul de Informare şi relaţii publice al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au reuşit, la data de 16 iulie a.c., prinderea în flagrant a lui D.V. Ionuţ, de 29 de ani, unul dintre liderii lumii interlope din Municipiul Călăraşi şi a lui Z. Daniel, de 28 de ani, din aceeaşi localitate, în timp ce încercau să vândă unui dealer din Sectorul 3 al Capitalei, aproximativ 700 de grame de haşiş.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Structura Teritorială Călăraşi.Simultan flagrantului, în baza autorizaţiilor obţinute de la Tribunalul Călăraşi, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Călăraşi au efectuat două percheziţii la domiciliile lui A. Stelian, de 31 de ani şi Z. Marian, de 21 de ani, ambii din Municipiului Călăraşi, ocazie cu care aceştia au fost conduşi pentru cercetări la sediul D.I.I.C.O.T.- Structura Teritorială Călăraşi.

Cei patru sunt cercetaţi de poliţişti pentru săvârşirea infracţiunilor de „trafic internaţional de droguri de risc” şi „trafic de droguri de risc”.În cauză, magistratii tribunalului Călăraşi au emis pe numele lui D.V. Ionuţ şi A. Stelian mandate de arestare preventivă, pe 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. 2, alin 1 şi art. 3, alin 1 din Legea 143/2000, privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, iar faţă de Z. Marian şi Z. Daniel s-a dispus cercetarea în stare de libertate.În continuare, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate desfăşoară activităţi pentru identificarea şi probarea activităţii infracţionale a tuturor membrilor reţelei.