PC Călăraşi rămâne fără primari: Niculae Ghedzira pleacă la PDL. Primarul de la Săruleşti este colaborator dovedit al Securităţii

După ce primarul comunei Grădiştea, Alecsandru Boboc, a anunţat că la alegerile locale de anul viitor va candida din partea UNPR, a venit rândul altui primar, membru al Partidului Conservator Călăraşi, să anunţe că pleacă de la PC.

Niculae Ghedzira, primarul comunei Săruleşti, a fost prezentat într-o conferinţă de presă a PDL ca fiind viitor candidat al partidului pentru alegerile locale de anul viitor.

Ghedzira şi-a motivat alegerea făcând referire la o bună colaborare cu deputatul Stelian Fuia spunând că a găsit în PDL partidul care să-l ajute să ducă la îndeplinire proiectele în sprijinul comunităţii din Săruleşti.

În cazul primarul Ghedzira Niculae din Saruleşti, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit calitatea de colaborator al Securităţii, după ce Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a făcut o plângere împotriva acestuia.

Primarul Niculae Ghedzira a făcut recurs la hotărârea Curţii de Apel, în urma procesului judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie emiţându-se decizia cu nr.247/03.05.2011, prin care recursul primarului a fost respins ca nefondat.

În apropierea PDL Călăraşi se mai află o persoană asupra căreia a planat suspiciunea de a fi fost colaborator al Securităţii. Primarul municipiului Olteniţa, Costinel Milescu, pe care PDL s-a angajat să-l susţină la alegerile de anul viitor.

Într-un document al CNSAS apare că „domnul Milescu a fost recrutat de către organele Securităţii în calitate de „colaborator” purtând numele conspirativ „Carol” în anul 1978, respectiv „Orfeliu” în perioada 1979-1980, informaţii certificate prin documentele ce se regăsesc în dosarele fond reţea nr. R 1747, respectiv R 165616 vol 3 (cote C.N.S.A.S.).”

O adeverinţă eliberată de CNSAS atestă, însă, că primarului Milescu „nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii” deoarece acesta nu a întreprins nici o acţiune care să vizeze îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

Unii au citit și asta: