in

PDL-iştii de la Călăraşi în impas: independenţii cer 50% din funcţiile de conducere

deputat PDL Stelian Fuia

La Călăraşi, situaţia PDL a devenit chiar delicată, după ce fostul senator PNL Vasile Nedelcu şi fostul deputat PSD Ioan Damian revendică o serie de funcţii în instituţiile deconcentrate, în schimbul sprijinului parlamentar pentru guvernul PDL.

Cei doi parlamentari independenţi solicită nici mai mult nici mai puţin de 8 posturi de conducere, în instituţii de stat: director la Inspectoratul Teritorial de Muncă, director la Casa judeţeană de sănătate, director adjunct la Direcţia Agricolă, director la Direcţia Sanitar Veterinară, director la Oficiul pentru Protecţia Consumatorului, director adjunct la Direcţia Generală a Finanţelor Publice, director la Direcţia Silvică şi director la Direcţia de Cultură.

Damian şi Nedelcu s-au întâlnit săptămâna trecută cu o delegaţie de PDL-işti formată dar aceştia au plecat aşa cum au venit, PDL-iştii n-au răspuns, deocamdată, solicitărilor independenţilor.

Deputatul Stelian Fuia spune că nu s-a putut ajunge la o înţelegere: „Nu le-am dat nimic. Am avut o întâlnire, ne-am ascultat reciproc şi nu am agreat nimic. N-am plecat cu nici un agrement de la masă. Patru posturi pentru fiecare parlamentar este imposibil. Şi aici ne-am blocat.”
Deputatul Fuia spune că PDL nu are de unde să dea atâtea funcţii pentru că numărul de instituţii deconcentrate nu este nelimitat. Parlamentarul democrat-liberal mărturiseşte că solicitările independenţilor nu este mai mult decât „o listă de dorinţe”, ba chiar aceştia solicitând, la un moment dat, ca funcţiile din judeţ să fie împărţite jumătate/jumătate.

Deputatul Fuia spune că săptămâna viitoare va avea loc o nouă rundă de discuţii cu independenţii: „ A rămas să ne revedem săptămâna viitoare, să ne mai gândim, să ne reconsiderăm poziţiile…”

Ludovic Orban vrea preşedinţia PNL

Poliţiştii comunitari vor fi testaţi apoi trimişi la şcoală