Pe cine vrea PNL să pună prefect la Călărași

După negocierile din cadrul Coaliției de Guvernare, PNL a obținut funcția de prefect în județul Călărași. Organizația județeană a partidului a anunțat și care este propunerea PNL pentru funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu.
Este vorba de fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Călărași , Valentin Barbu. PNL Călărași l-a nominalizat pe Nicolae Dumitru pentru a-și păstra funcția de subprefect. Propunerile trebuie validate de Biroul Politic Național al PNL. Conform legii, numirea și eliberarea din funcție a prefecților și a subprefecților se fac prin hotărâre a Guvernului.

“Le urăm celor doi colegi mult succes în activitatea pe care o vor desfășura în cadrul Instituției Prefectului Județului Călărași!
De asemenea, transmitem mulțumiri domnului general Marian Stoica, cel care și-a îndeplinit cu cinste, onoare și corectitudine funcția de prefect al județului Călărași.”-scrie pe pagina de Facebook a PNL Călărași.

Nu se cunosc motivele pentru care PNL vrea să schimbe prefectul județului. Validarea propunerii făcute de PNL Călărași trebuia să se facă în ședința BPN al PNL de sâmbătă, 13 februarie. Dar în această ședință nu s-au stabilit decât secretarii de stat și șefii unor instituții. Președintele PNL, Ludovic Orban nu a vrut să spună de ce s-a amânat validarea propunerilor de prefecți.

Unii au citit și asta: