in

Pentru că a refuzat să se prostitueze, o tânără din Olteniţa a fost vândută cu 1200 de euro

Un bărbat din Olteniţa, suspectat de poliţişti şi procurori de racolarea, transportarea şi exploatarea sexuală a unor tinere, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

În urma unei acţiuni organizate la sfârşitul săptămânii trecute de poliţişti din cadrul B.C.C.O. Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, cu sprijinul celor din cadrul Poliţiei Municipiului Olteniţa, la domiciliul lui C. PAUL, de 30 ani, a fost efectuată o percheziţie domiciliară, în urma căreia acesta a fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călăraşi.

În cursul anului 2009, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi au desfăşurat activităţi specifice complexe privind traficul de persoane, reuşindu-se identificarea lui C. PAUL, de 30 ani, din Municipiul Olteniţa, care se ocupa cu racolarea, transportarea şi exploatarea sexuală a unor tinere din Olteniţa.

Astfel, în luna iulie 2009, C. PAUL a recrutat o tânără de 25 de ani din Olteniţa, prin promisiunea găsirii unui loc de muncă în Germania. Aceştia au părăsit ţara, folosind autoturismul proprietatea suspectului, ajungând într-o localitate din Germania, unde a încercat să exploateze victima prin obligare la practicarea prostituţiei într-un club de noapte. Deoarece a refuzat, tânăra a fost agresată fizic şi ameninţată de inculpat, ulterior fiind vândută unui cetăţean turc contra sumei de 1200 Euro. Aceasta a reuşit să fugă, fiind preluată de autorităţile judiciare germane şi cazată pentru o perioadă într-un centru de asistenţă socială.

C. PAUL a fost prezentat în ziua de 12 februarie a.c. magistraţilor Tribunalului Călăraşi, care au emis pe numele său mandat de arestare preventivă  pe o perioadă de 29 zile pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 678/2001.

Suspectul a fost introdus în arestul I.P.J. Călăraşi.