Pentru două săptămâni: Fiat opreşte fabricarea modelului Panda

Fiat a anunţat o pauză de două săptămâni la fabrica din Pomigliano pentru a regla raportul dintre cerere şi producţie. Uzina respectivă produce modelul Panda.

Fiat va suspenda producţia la uzina din Pomigliano preţ de două săptămâni, pentru a evita acumularea stocurilor inutile de vehicule.Uzina Fiat din Pomigliano produce modelul Panda şi va fi închisă în perioada 20-31 august, prelungind alte două săptămâni de oprire, când era programată vacanţa muncitorilor. Reprezentanţii Fiat au invocat dificultăţile de pe piaţa din Europa pentru a justifica suspendarea producţiei pentru încă două săptămâni. Salariaţii uzinei Fiat din Cassino analizează intrarea în grevă pentru a protesta faţă de posibila închidere a uneia dintre unităţile de producţie ale grupului în acea regiune.
În prima jumătate a anului curent, piaţa auto din Europa a scăzut cu 6.3 procente, marcând 6.89 milioane de unităţi. Între timp, piaţa din Italia a scăzut cu 19.7 procente, înregistrând doar 814.179 unităţi vândute în şase luni.

Citeşte toată ştirea pe www.automarket.ro