Percheziții în Dorobanțu. Mai multe persoane au fost reținute.

În dimineața de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Călărași, împreună cu D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, au organizat un flagrant delict, urmat de efectuarea a 9 percheziții domiciliare, pe raza județului Călărași (localitatea Dorobanțu) și a municipiului Constanța.

A fost vizată activitatea infracțională a 5 persoane, bănuite de trafic de droguri de risc. Din investigații a reieșit că acestea ar fi cultivat cannabis pe teritoriul Spaniei, pe care ulterior l-ar fi transportat în România, prin intermediul unei firme de curierat și l-ar fi comercializat la persoane din județul Călărași.

La flagrant au fost descoperite 200 grame de rezina de cannabis, iar de la percheziții au mai fost ridicate aproximativ 6 kg. de cannabis, 47.200 de euro și 32.000 de lei, un cântar folosit la cântărirea drogurilor, 8 telefoane mobile și 2 arme cu aer comprimat și muniție.

În cauză, au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere. Pe numele a 4 persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar în activități au fost angrenați și jandarmi.

Unii au citit și asta: