in

Persoane depistate că lucrau la negru în judeţul Călăraşi

itm

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 24 – 28 august 2015, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 535.954 euro, adică 2.358.200 de lei. Au fost depistate 251 de persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 29 erau din județul Călărași, 20 din județul Brașov și 16 din Neamț.

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel național s-au aplicat amenzi în valoare de 1.805.700 de lei din care 1.445.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 12 propuneri de cercetare penală. Au fost sancţionaţi 371 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 552.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 51 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. 23 dintre ele s-au înregistrat în București. La nivel național au fost dispuse 4 opriri de echipamente și 3 sistări de activitate pentru a se evita accidentarea lucrătorilor.

”Îndrumare și prevenție, sancțiune contravențională sau consiliere prin dialog, nimic nu este ignorat pentru a asigura protecția angajaților si conștientizarea angajatorilor de importanța măsurilor de protecție a muncii. Securitatea și sănătatea lucrătorilor sunt repere de calitate și aplicăm legea în litera și spiritul ei.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Written by infomuntenia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

”TAKE, IANKE ȘI CADÂR„ vin la Călăraşi

Călăraşi: 1 – 8 septembrie,Târgul de Toamnă