in

Pescari bulgari reţinuţi în apele teritoriale româneşti

politia-frontieraPolitistii de frontiera calaraseni au retinut la aproximativ 50 metri de malul romanesc al fluviului Dunarea, la 1 km. aval de punctul Chiciu, doi cetateni bulgari ce au incalcat apele nationale romanesti pentru a pescui, anunţă comisarul Chiru Vasile.

Astfel, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de supraveghere navala a frontierei de stat, un echipaj al Sectorului Politie de Frontiera Calarasi a descoperit prin mijloacele tehnice de observare o ambarcatie ce s-a desprins de la malul bulgaresc si care, dupa aproximativ 30 min.  a intrat in apele nationale romanesti.

Interventia rapidă a ambarcatiei Politiei de Frontiera a făcut ca barca pescareasca să fie reţinută împreună cu cei doi cetateni bulgari, în timp ce aceştia pescuiau in apropierea malului romanesc al Dunarii.

Pe timpul cercetarilor s-a constatat ca cei doi au domiciliul in loc. Silistra, iar barca acestora fusese observata de mai multe ori in apropierea malului romanesc.

Asupra acestora a fost gasit peşte din specia scrumbie si plase de pescuit monofilament  in lungime totală de 150 m. Cei doi cetateni bulgari au fost  predati a doua zi organelor de frontiera bulgare , in punctul Chiciu, in baza Acordului bilateral de readmisie semnat de cele doua state in iunie 2000.

In cadrul intrevederii de frontiera, partea romana a semnalat reprezentantilor aparatului de frontiera bulgar faptul ca, in ultima perioada  au fost inregistrate tot mai multe incalcari ale apelor nationale romanesti de catre pescari bulgari, stabilindu-se de comun acord concentrarea misiunilor mixte de patrulare pe fluviul Dunarea in zona mai sus mentionata.

30 de miliarde de lei pentru şcolile din Călăraşi

Conducere nouă la ITM şi APS Călăraşi