in

Pescari bulgari reţinuţi în apele teritoriale româneşti

politia-frontieraPolitistii de frontiera calaraseni au retinut la aproximativ 50 metri de malul romanesc al fluviului Dunarea, la 1 km. aval de punctul Chiciu, doi cetateni bulgari ce au incalcat apele nationale romanesti pentru a pescui, anunţă comisarul Chiru Vasile.

Astfel, pe timpul desfasurarii unei actiuni specifice de supraveghere navala a frontierei de stat, un echipaj al Sectorului Politie de Frontiera Calarasi a descoperit prin mijloacele tehnice de observare o ambarcatie ce s-a desprins de la malul bulgaresc si care, dupa aproximativ 30 min.  a intrat in apele nationale romanesti.

Interventia rapidă a ambarcatiei Politiei de Frontiera a făcut ca barca pescareasca să fie reţinută împreună cu cei doi cetateni bulgari, în timp ce aceştia pescuiau in apropierea malului romanesc al Dunarii.

Pe timpul cercetarilor s-a constatat ca cei doi au domiciliul in loc. Silistra, iar barca acestora fusese observata de mai multe ori in apropierea malului romanesc.

Asupra acestora a fost gasit peşte din specia scrumbie si plase de pescuit monofilament  in lungime totală de 150 m. Cei doi cetateni bulgari au fost  predati a doua zi organelor de frontiera bulgare , in punctul Chiciu, in baza Acordului bilateral de readmisie semnat de cele doua state in iunie 2000.

In cadrul intrevederii de frontiera, partea romana a semnalat reprezentantilor aparatului de frontiera bulgar faptul ca, in ultima perioada  au fost inregistrate tot mai multe incalcari ale apelor nationale romanesti de catre pescari bulgari, stabilindu-se de comun acord concentrarea misiunilor mixte de patrulare pe fluviul Dunarea in zona mai sus mentionata.