in

Peste 1600 de călărăşeni s-au vaccinat împotriva gripei AH1N1

vaccin AH1N1 CalarasiPeste 1600 de persoane din Călăraşi s-au vaccinat împotriva gripei cauzate de virusul AH1N1, în cele două săptămâni de când vaccinarea a început să se aplice în rândul persoanelor aflate în categorii de risc, anunţă Direcţia de Sănătate Publică.

Cei mai mulţi care s-au lăsat vaccinaţi au fost elevii (903), receptivi la vaccinul anti AH1N1 arătându-se şi cadrele medicale (417), bolnavii cronici (239) şi personalul din Ministerul de Interne (55).

Până acum, în România, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu gripă AH1N1 a ajuns la 4804, dintre care 25 de decese.

Dr. Camelia Truică – medic primar epidemiolog spune că, începând de astăzi, toate persoanele care doresc să se vaccineze împotriva gripei AH1N1 se pot adresa medicilor de familie. Medicul Truică a ţinut să asigure populaţia că vaccinul gripal Cantgrip este un vaccin eficient, singura măsură de protecţie eficientă împotriva gripei provocate de virusul AH1N1.

În cadrul unui program iniţiat de Ministerul Sănătăţii, care a introdus şi jurnaliştii în categoria persoanelor cu risc sporit de îmbolnăvire, jurnalişti de la Observator de Călăraşi şi Radio Vocesc Campi s-au lăsat vaccinaţi cu vaccinul gripal Cantgrip.

www.infoMuntenia.ro