in

Peste 260.000 de călărăşeni sunt aşteptaţi, astăzi, la vot

votare calarasi263.954 de cetăţeni cu drept de vot din judeţul Călăraşi sunt aşteptaţi, astăzi, la urne pentru a vota pentru alegerea preşedintelui şi/sau referendum.

“Vor exista trei tipuri de buletine de vot, unul pentru alegerea preşedintelui, şi două buletine de vot prin care se cere să se răspundă la fiecare din cele două întrebări aferente referendumului. La nivelul judeţului Călăraşi s-au tipărit 318.102 buletine de vot pentru fiecare chestiune în parte”- a declarat Niculae Enciu, prefectul judeţului Călăraşi.

În judeţul Călăraşi au fost amenajate 289 secţii de votare din care 55 sunt secţii speciale. Alegătorii vor primi 3 buletine de vot, unul pentru alegerea preşedintelui şi două pentru fiecare întrebare din cadrul referendumului.

Buletinele de vot conţinând cele două întrebări supuse referendumului vor fi tipărite în culori diferite, respectiv buletinul de vot nr.1 în culoarea negru iar buletinul de vot nr.2 în culoarea albastru. Pe buletinul de vot nr. 1 pentru referendum va fi înscrisă întrebarea: “Sunteţi de acord cu trecerea la un parlament unicameral în România?” , iar pe cel de al doilea buletin de vot va trebui să se răspundă la următoarea întrebare: “Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane?”.

Primele informaţii privind prezenţa la vot în judeţul Călăraşi vor fi făcute de Biroul electoral judeţean, după ora 11,30, urmând ca BEJ Călăraşi să comunice următoarele informaţii asupra prezenţei la vot din trei în trei ore.