Peste 71,4% dintre absolvenţi au luat BAC-ul

bac-calarasiÎnainte de soluţionarea contestaţiilor, procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat, în judeţul Călăraşi,  se situa la 71,4%, ne-a informat Constantin Tudor, inspector general şcolar.

În cursul zilei de astăzi urmează să se dea soluţie celor 366 de contestaţii depuse de absolvenţii nemulţumiţi de situaţia înregistrată.

Peste 600 de cadre didactice au fost angrenate în activităţi de organizare, examinare, evaluare şi supraveghere la examenul de Bacalaureat în judeţul Călăraşi. Şeful ISJ Călăraşi apreciază că banii pe care aceştia i-au primit sunt prea puţini pentru responsabilitatea şi munca depusă de cadrele didactice în această perioadă.

Cel mai mare procent de promovabilitate s-a înregistrat la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei Călăraşi – 95,24%, urmat de Colegiul Mihai Eminescu – 95,12% şi Liceu economic din Călăraşi – 90,85%. Liceu Neagoe Basarab din Olteniţa a înregistrat un procent de promovabilitate de 86,48%.

În mod normal, rezultatele definitive, după soluţionarea contestaţiilor, ar urma să fie comunicate miercuri, dar şeful ISJ Călăraşi speră ca operaţiunile specifice să fie gata încă de mâine.

©foto: www.calificativ.ro

Unii au citit și asta: