in

Peste 90% din români au probleme cu plata facturilor

83% dintre români consideră că sărăcia a crescut în ţara lor în ultimul an, peste media la nivel de Uniune, unde trei sferturi (74,7%) din populaţie are acest sentiment, în condiţiile în care un european din şase vorbeşte de o luptă continuă pentru plata cheltuielilor casnice, potrivit CE.

În plus, românii au avut unele dintre cele mai mari probleme din UE cu achitarea facturilor curente şi cumpărarea de alimente sau alte articole de consum zilnic, 91,7% dintre ei confruntându-se în ultimul an cu astfel de dificultăţi, mai mult sau mai puţin grave.

Aproximativ 60% dintre români au susţinut că, în ultimele şase luni, costurile îngrijirii medicale, ale îngrijirii copilului sau ale îngrijirii pe termen lung pentru ei sau pentru cei apropiaţi lor au devenit mai greu de suportat: 52% au considerat că a devenit “mult mai dificil”.

Aceste date au fost prezentate în sondajul Eurobarometru privind impactul social al crizei, prezentat marţi de Comisia Europeană, care a fost realizat în luna mai 2010 şi marchează jumătatea Anului european de luptă împotriva sărăciei.

Citiţi tot articolul pe www.realitatea.net