Piața Centrală și Piața Orizont: Când încep lucrările de reabilitare

Primăria Municipiului Călărași anunță că două obiective destinate comerțului vor fi reconstruite în acest an în Călărași, iar un altul va fi modernizat și reabilitat. Sunt investiții care se ridică la o valoare de aproape 2,4 milioane de euro, bani din fonduri proprii.

1. Piața Centrală – fosta clădire a fost demolată imediat cum s-a constatat afectarea gravă a structurii de rezistență, un pericol iminent pentru comercianții care își desfășurau activitatea acolo. După procedurile obligatorii de achiziție publică, în toamna anului trecut a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări și proiectare. Proiectarea se află pe ultima sută de metri, astfel că se estimează ca lucrările să demareze la începutul primăverii. Noua clădire a Pieței Centrale și reabilitarea centrului pietonal (ce se va realiza cu fonduri europene-circa 6 milioane de euro) vor revitaliza zona centrală veche a orașului.

2. Bazar Big – 87 de spații noi comerciale pe o suprafață de 1549,42 mp vor fi puse la dispoziție de viitorul Bazar Big, ale căror lucrări vor demara în aproximativ două luni, perioadă aferentă proiectării. Lucrările sunt estimate să dureze 5 luni și jumătate.

3. Piața Orizont Hala de legume și fructe – un alt proiect important, de modernizare și reabilitare a actualei clădiri unde expun spre vânzare producătorii de legume și fructe va prinde contur în acest an. Contractul de lucrări a fost semnat și în această primăvară vor începe lucrările. Investiția va completa toate investițiile realizate de administrația locală în ultimii ani din zona Orizont: piața în aer liber, zona pentru florari, pavajele refăcute.

În ultimii ani, au fost finalizate și alte investiții la nivelul municipiului: asfaltare și tarabe noi în Piața Cuza Vodă, piața în aer liber din Piața Orizont, sistematizare și gard nou Oborul săptămânal.

Unii au citit și asta: