PIC construieşte ilegal hipermarket-ul din Călăraşi, dar nu fără “aprobare” de sus

pic_constructieDeputatul Tudor a găsit un subiect interesant în Călăraşi: PIC construieşte ilegal un hipermarket în Călăraşi de vreo trei luni. Pentru terenul respectiv nu există plan urbanistic zonal, firma nu are autorizaţie de construcţie… Pe noi ne-a preocupat acest subiect mai devreme şi am făcut mai multe adrese, am stat de vorbă inclusiv cu directorul şantierului din Călăraşi. Nu am apucat să punem decât o singură întrebare: de ce construiţi ilegal? Răspunsul a fost unul prompt. Şi care este problema?!…

Astfel de încălcări ale legii nu se fac de către oricine pentru că nu oricine cunoaşte pe cine trebuie. Am abandonat acest subiect înainte de a începe să scriem de el tocmai datorită faptului că ne-am dat seama că nu avem ce scrie şi mai ales despre cine pentru că pe nimeni nu interesează că acolo se încalcă legea. Nimeni nu s-a sesizat, nimeni nu va plăti, nimeni nu este interesat să facă lumină, într-un caz vizibil de încălcare a legii. Am văzut că subiectul depăşeşte sistemul local şi că sunt venite directive de sus. S-a dat o amendă de 50 de milioane de lei… vechi.

Acest hipermarket va fi construit în continuare în aceiaşi ilegalitate. Când vor ieşi toate documentele şi se spune OK aveţi dreptul să construiţi… în Hipermarket-ul PIC se va tăia panglica inaugurală şi se va bea şampanie… Pentru că, fireşte, este gata.

Dan Toneanu

Unii au citit și asta: