Policlinica Spitalului Călăraşi a fost reabilitată şi dotată cu aparatură medicală nouă

Joi, 25 octombrie, a avut loc inaugurarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, după ce acesta a fost reabilitat şi modernizat.

„Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi” este un proiect iniţiat de Consiliul Judeţean Călăraşi şi finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.
Valoarea totala a Proiectului este de 20.599.631,52 lei, asistenţa financiară nerambursabilă este de 14.809.448,38 lei, contribuţia proprie a Consiliului Judeţean fiind de 3.948.434,52 lei.

Proiectul face parte din portofoliul de proiecte al Consiliului Judeţean Călăraşi, contribuind la dezvoltarea economică a judeţului, completând calendarul eforturilor locale de modernizare şi dotare în scopul îmbunătăţirii calităţii serviciilor oferite populaţiei, toate conducând la creşterea nivelului de trai al locuitorilor din judeţul Călăraşi.

Prezent la momentul inaugural, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu a declarat: „Nu a fost uşor să obţinem aceşti bani pentru modernizare şi pentru aparatură. Sunt mulţumit de cum arată lucrarea şi cred că şi medicii care sunt aici vor fi mulţumiţi că vor lucra în condiţii europene. Mai sunt multe lucruri de pus la punct şi în spital şi sper ca în anii următori să finalizăm lucrările de aici. Încerc şi insist, pe toate căile, să obţin finanţare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi.”

La festivitatea de inaugurare a Ambulatoriului, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, a fost însoţit de secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Răzvan Teohari Vulcănescu, prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, primarul municipiului Călăraşi, Daniel Drăgulin, directorul general al ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, consilieri judeţeni şi municipali, medici şi personal medical şi auxiliar care-şi vor desfăşura activitatea în noul centru medical.
După reabilitare, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi pune la dispoziţia populaţiei serviciile medicale oferite până acum dar şi unele noi, cu o interfaţă mai prietenoasă pentru pacienţi.

După ce achiziţionarea echipamentelor medicale radiologice şi de specialitate a costat aproximativ 1,2 milioane de euro, Ambulatoriul poate acoperi, acum, noi servicii medicale, cum ar fi: investigaţii gastro-endoscopice, colposcopii, ecografii 4D, artroscopii, mamografii, radiografii dentare panoramice.

Activitatea celor 26 de cabinete aparţinând a 22 de specialităţi medicale se va desfăşura pe două nivele, clădirea fiind renovată astfel încât să răspundă celor mai înalte standarde de calitate şi confort.
În Ambulatoriu îşi va desfăşura activitatea un număr sporit de medici – de la 14, în prezent, la 30 şi cadre medicale cu pregătire medie – de la 6 la 21.

Unii au citit și asta: