Poliţia Călăraşi a ieşit la vânătoare de beţivi la volan

Începând cu data de 13 decembrie a.c., poliţiştii desfăşoară pe raza Judeţului Călăraşi o acţiune care vizează combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane care au consumat băuturi alcoolice, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

Potrivit graficului stabilit de TISPOL (Asociaţia Poliţiilor Rutiere din Europa), în perioada 13 – 19 decembrie a.c., în toate statele membre, se desfăşoară activităţi în cadrul campaniei preventive „ALCOHOL/DRUGS” pentru depistarea în trafic a celor care urcă la volan, aflându-se sub influenţa alcoolului şi/sau drogurilor.

Poliţiştii urmăresc reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe fondul consumului de alcool, descurajarea conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere comise pe acest fond.

De la începutul anului 2010, pe această linie, poliţiştii au constatat 501 abateri, dintre care 272 de contravenţii, 203 infracţiuni de conducere cu o alcoolemie de peste 0,80 g/l alcool în sânge şi 21 de infracţiuni de refuz de recoltare în vederea stabilirii alcoolemiei. Dintre cei care au săvârşit contravenţii, 5 se aflau la a doua abatere de conducere sub influenţa alcoolului în 6 luni.

Pe raza Judeţului Călăraşi, pe fondul consumului de alcool s-au produs 23 accidente soldate cu victime omeneşti, cu 4 mai puţine decât în anul 2009.

Toţi cei care îşi vor asuma riscul să conducă după ce au consumat alcool peste limita admisă şi vor fi depistaţi în trafic vor suporta consecinţele legale care reglementează circulaţia pe drumurile publice. Aceştia trebuie să cunoască faptul că sunt pasibili de aplicarea de sancţiuni pecuniare şi suspendarea dreptului de a conduce autovehicule, până la pedepse privative de libertate.

Unii au citit și asta: