in

Poliţia Călăraşi a ieşit la vânătoare de prostituate

În ziua de 04 februarie a.c., agenţi din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi – Compartimentul Proximitate au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii actelor de prostituţie pe raza Municipiului Călăraşi, informează Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

În timpul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au identificat pe B. VICTORIA, de 39 ani, din Municipiul Călăraşi, şi pe D. PETRA, de 42 ani, din Comuna Modelu, Judeţul Călăraşi, care acostau persoane pe Str. Prelungirea Sloboziei, din Municipiul Călăraşi, în vederea practicării de raporturi sexuale spre a obţine foloase materiale.

Acestea au fost sancţionate contravenţional conform Legii 61/1991 R pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, cu amendă în valoare de 1000 lei.

Pe de altă parte, amenzile date de poliţişti pentru asemenea fapte rămân, de cele mai multe ori, neplătite. Reprezentanţii Direcţiei Impozite şi Taxe locale, din cadrul Primăriei municipiului Călăraşi au prezentat situaţia unor femei amendate pentru practicarea de raporturi sexuale spre a obţine foloase materiale care aveau amenzi neplătite în valoare de 500 de milioane de lei vechi. Deşi prostituţia se condamnă cu închisoare în România, activitatea femeilor amendate pentru sex pe bani nu poate fi probată ca infracţiune, acestea fiind doar amendate contravenţional.