Suspectul, un tânăr de 19 ani, din Municipiul Călăraşi, care ataca victimele – femei, pe stradă sau în scara blocurilor, a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă
În urma cercetărilor efectuate de poliţişti din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Călăraşi, a fost identificat N. ROBERTO MARIAN, de 19 ani, din Municipiul Călăraşi, suspect de comiterea a trei infracţiuni de tâlhărie şi o tentativă la tâlhărie.
Acesta aborda femeile care se deplasau singure pe stradă şi le deposeda prin smulgere de lănţişoare sau cercei, îndepărtându-se prin fugă de locul faptei.
În ziua de 07 februarie a.c., în jurul orei 12,00, G. GEORGETA, de 58 ani, a sesizat poliţia cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa pe o alee situată între străzile Borcea şi Bărăganului, din Municipiul Călăraşi, un tânăr care s-a apropiat din spatele său i-a smuls cercelul din urechea dreaptă şi a fugit.
În ziua de 19 martie a.c., în jurul orei 17,30, suspectul a smuls cercelul din urechea altei femei de 63 ani, în timp ce aceasta se afla în scara blocului.
În data de 18 aprilie a.c., N. ROBERTO MARIAN a încercat să fure, prin violenţă, un lănţişor de aur de la gâtul unei femei de 76 ani, care se alfa pe banca din faţa unui bloc din Călăraşi. Suspectul s-a apropiat de victimă şi i-a smuls de la gât lănţişorul din aur, care s-a rupt şi a căzut, acesta fugind, fără a reuşi să-şi însuşească bijuteria.
Pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că, în ziua de 17 aprilie a.c., N. ROBERTO MARIAN a mai sustras un lănţişor de la gâtul unei femei, care se deplasa pe stradă.
N. ROBERTO MARIAN a fost reţinut pentru 24 ore, urmând ca în cursul zilei de 20 aprilie a.c. să fie prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru tentativă la tâlhărie şi tâlhărie.
Suspectul a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.
Pentru a preveni tâlhăriile şi a evita să deveniţi victimele infractorilor, vă sfătuim să luaţi în considerare următoarele recomandări:
– evitaţi deplasările prin locuri mai puţin circulate;
– ocoliţi zonele neiluminate ori zonele în care se comercializează băuturi alcoolice;
– când observaţi că sunteţi urmărit de un individ sau mai mulţi, nu ezitaţi să cereţi ajutorul altor trecători;
– ţineţi-vă poşeta sau servieta sub braţul care este opus traficului pentru că în acest mod, smulgerea devine dificilă pentru agresor;
– nu vă afişaţi în mod ostentativ obiecte de valoare ( lănţişoare, brăţări, telefoane mobile). Aceste bunuri tentează infractorul şi astfel puteţi fi victima unei infracţiuni de tâlhărie;
– dacă sunteţi agresaţi, nu aveţi reţineri în a ţipa şi chiar a riposta fizic; strigatul unei persoane care cere ajutor, poate descuraja infractorul;
– nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau acasă;
– la intrarea în imobil fiţi foarte atenţi pentru a observa dacă în hol sau în zonele întunecate nu se află persoane dubioase.
Reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului, respectiv înălţime; trăsături ale feţei; semne particulare; vestimentaţie; particularităţi în vorbire sau comportament.
Sunaţi de urgenţă la numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112 şi sesizaţi tâlhăria, furnizând ofiţerului de poliţie cât mai multe informaţii!