in

Poliţia Călăraşi i-a amendat pe cei care nu se apără de hoţi

politia-calarasiLa nivelul Poliţiei Municipiului Călăraşi s-a organizat şi desfăşurat astăzi o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor comise cu violenţă, a actelor de comerţ ilicit, precum şi prevenirii furturilor din societăţi comerciale şi respectării prevederilor Legii 333/2003, în zona Str. Bucureşti – Tronson 5 Călăraşi – Volna şi cartierul „2 Moldoveni”.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi,  precum şi jandarmi, poliţişti de frontieră, lucrători ai serviciului de evidenţa persoanei şi biroului de imigrări.

Au fost legitimate 108 persoane, controlate 5 autovehicule şi verificate 27 de societăţi comerciale, ai căror administratori au fost instruiţi cu privire la modul de asigurare a pazei bunurilor şi valorilor monetare, fiind aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale, valoare totală a amenzilor fiind de 4500 lei.

Exemple:

–  a fost depistat I. CRISTEA, din Călăraşi, care oferea spre vânzare 20 pachete de ţigări, fără a avea documente justificative privind provenienţa acestora, bărbatul fiind sancţionat contravenţional conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, iar bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

– G. DAN, administratorul unei societăţi comerciale (case de schimb valutar), nu a luat măsuri de asigurare a ghişeului cu geam antiglonţ, fiind sancţionat conform H.G. 1010/2004 cu suma de 1000 lei.

C. VIOREL, administrator unei societăţi comerciale din Bucureşti, nu a luat măsuri de asigurare cu sisteme antiefracţie a sediului de la punctul de lucru din Călăraşi, fiind sancţionat potrivit Legii 333/2003 cu suma de 2000 lei.

Am nevoie de ajutorul vostru, ca să-mi văd copilul crescând!

Lehliu Gară: Reabilitarea termică începe cu 8 blocuri