Poliţia comunitară din Călăraşi ştie ce păzeşte?

canapea ANL (1)Avem următorul comunicat de presă primit de la IPJ Călăraşi:

“Având în vedere aspectele apărute în mass-media privind tulburarea ordinii publice de către mai mulţi tineri, care distrug băncuţe din parcurile ANL 1 şi Năvodari, Biroul de presă al IPJ Călăraşi a fost împuternicit să facă următoarele precizări :

În cursul lunii septembrie, agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi – Biroului Poliţiei de Ordine Publică Urban au desfăşurat activităţi specifice pentru prevenirea acestui gen de fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice în zona parcurilor ANL 1 şi Năvodari, fiind identificaţi mai mulţi tineri care aveau un comportament necivilizat, pentru care au fost sancţionaţi contravenţional.

Au fost solicitate date Poliţiei Comunitare Călăraşi, care are în responsabilitate menţinerea ordinii şi liniştii publice în parcurile din municipiu, şi ne-a fost comunicat faptul că în perioada 01 – 10 septembrie au fost aplicate mai multe sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor hotărârilor Consiliului Local, menţionând faptul că nu au fost constatate distrugeri ale obiectivelor de inventar aflate în parcurile ANL 1, Năvodari şi Luceafărului.

Poliţiştii, în colaborare cu poliţişti comunitari sau reprezentanţii celorlalte structuri cu atribuţii în aplicare legii vor continua activităţile de prevenire şi sancţionare a actelor antisociale, în cadrul acţiunilor aflate în derulare la nivelul I.P.J. Călăraşi, pentru descurajarea acelor persoane care nu înţeleg să respecte drepturile celorlalţi cetăţeni.”

Dar avem şi următoarele poze făcute din parcul ANL1.  Se observă băncile rupte, sau rupte şi reparate. Asta în timp ce Poliţia comunitară susţine că “nu au fost constatate distrugeri ale obiectivelor de inventar aflate în parcurile ANL 1, Năvodari şi Luceafărului.” Poliţia comunitară din Călăraşi ştie ce păzeşte? Că noi nu mai înţelegem.

Unii au citit și asta: