in

Poliţia din Călăraşi acţionează împotriva turismului electoral

vot2009Pentru descurajarea unor eventuale încercări de încălcare a prevederilor legale privind alegerile pentru Parlamentul European, prin exercitarea de mai multe ori a dreptului de vot de către cetăţeni care se deplasează în alte localităţi, în ziua de 07 iunie a.c., poliţişti din cadrul formaţiunilor de poliţie rutieră vor instala filtre pe principalele artere din judeţ.

Vor fi identificate în trafic autobuzele şi microbuzele implicate în transportul de persoane care intenţionează să voteze în mod repetat, poliţiştii urmând să verifice dacă sunt respectate traseele stabilite conform licenţelor de transport.

Având în vedere că duminică este sărbătoarea Rusaliilor, poliţiştii vor include în itinerariile de patrulare şi lăcaşele de cult, unde se va aduna un public numeros, de unde pot fi recrutate persoane în scop electoral.

Fapta unei persoane de a vota de mai multe ori în ziua alegerilor constituie infracţiune şi se pedepseşte, potrivit art. 224 din Legea 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul Europe

Aseară, super-concert în Călăraşi

Mix Band, Andreea Antonescu şi Nico la deschiderea Centrului Eco Business Călăraşi-Silistra