in

Poliţia din Călăraşi ia măsuri împotriva cerşetoriei

Poliţiştii Compartimentului Proximitate din cadrul Poliţiei Municipiului Călăraşi au acţionat în ziua de 03 februarie a.c. în cooperare cu asistenţi sociali ai Serviciului Social Stradal din cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgenţă „Sfânta Maria” Călăraşi, pentru prevenirea şi combaterea fenomenului cerşetoriei şi a exploatării copiilor care sunt trimişi de părinţi să apeleze la mila publicului, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

Au fost depistaţi 5 minori, care cerşeau în zona supermarket-urilor de pe raza Municipiului Călăraşi, fiind identificaţi şi însoţiţi la domiciliu. Părinţii au fost consiliaţi de asistenţii sociali cu privire la răspunderea pe care o au în creşterea, îngrijirea, educarea şi supravegherea copiilor, exprimându-şi acordul ca minorii să rămână în familie.

Poliţiştii au luat măsuri de sancţionare contravenţională a părinţilor potrivit Legii 61/1991, avertizându-i pe acestea cu privire la supravegherea minorilor. Acţiunile poliţiştilor vor continua atât pe raza Municipiului Călăraşi, cât şi a celorlalte localităţi urbane din judeţ, pentru prevenirea cerşetoriei şi exploatării minorilor de către cei responsabili cu creşterea şi educarea lor.