in

Poliţist din Olteniţa avansat în grad pentru că nu s-a lăsat mituit

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi, sub coordonarea primului procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au prins în flagrant o persoană în timp ce încerca să mituiască un poliţist cu suma de 1200 lei.

Flagrantul a fost organizat după ce Direcţia Generală Anticorupţie – Călăraşi a fost sesizată de către un ofiţer de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Călăraşi – Biroul Rutier Olteniţa.

În fapt, la data de 20.03.2010, R.D. de 30 ani, din Municipiul Bucureşti, a fost oprit în trafic de poliţist, care a constatat că şoferului i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule din data de 14.03.2010 pentru conducere sub influenţa alcoolului. În data de 22.03.2010, conducătorul auto i-a promis o sumă de bani pentru a-l determina pe poliţist să nu-i întocmească dosar penal.

Ofiţerul de poliţie a refuzat să se lase mituit şi a sesizat de îndată despre acest lucru Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Călăraşi.

În urma flagrantului, procurorul competent a dispus începerea urmăririi penale faţă de R.D. pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, ridicarea sumei de bani în vederea confiscării şi cercetarea acestuia în stare de libertate.

Cu ocazia Zilei Poliţiei, ofiţerul a fost avansat în gradul următor, înainte de împlinirea stagiului minim.