in

Poliţiştii, alături de elevi de Ziua Educaţiei

3

În ziua de 5 octombrie 2015, poliţiştii de prevenire a criminalităţii împreună cu cei de relaţii publice, au fost prezenţi în mijlocul elevilor din cadrul Şcolii Generale „Tudor Vladimirescu” Călăraşi.

Poliţiştii au răspuns invitaţiei cadrelor didactice şi elevilor din unitatea de învăţământ, de a fi alături de ei de „Ziua Mondială a Educaţiei”, activităţile desfăşurate având ca scop informarea tinerilor, asupra problemelor specifice vârstei şi mediului şcolar.

Temele abordate au fost comportamentul violent la elevi şi prevenirea faptelor antisociale în şcoală şi în afara unităţilor de învăţământ.

Au fost purtate discuţii libere despre riscurile la care se expun tinerii din cauza anturajului şi a tentaţiilor specifice vârstei, despre lipsa supravegherii şi verificării de către părinţi, ceea ce îi poate aduce în conflict cu profesorii, cu alţi adulţi sau elevi.

În astfel de situaţii, de multe ori, ei nu sunt pregătiţi să facă vreun compromis, să rezolve stările tensionate prin comunicare, şi în consecinţă răspund necorespunzător reacţiilor celor cu care interacţionează.

Elevii au beneficiat de recomandările poliţiştilor, fiind receptivi şi deschişi în expunerea problemelor cu care se confruntă.