in

Poliţiştii au luat trenurile la control

politia TFÎn perioada 30 – 31 iulie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Călăraşi au executat o acţiune în staţiile C.F.R. din principalele noduri de cale ferată şi zonele limitrofe acestora, în porturile fluviale Olteniţa şi Călăraşi, pentru depistarea persoanelor care practică cerşetoria şi, în general, pentru menţinerea unui climat de ordine civică corespunzător.

La acţiune au participat 49 de efective de poliţişti şi lucrători C.F.R., fiind efectuate 13 controale şi legitimate 185 de persoane. Au fost identificaţi 12 minori şi 9 cerşetori, precum şi 213 călători frauduloşi, valoarea suprataxelor aplicate de organele  C.F.R. fiind de 1149 lei. Au fost constatate şi 2 infracţiuni, fiind aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 4150 lei, valoarea bunurilor confiscate fiind de 370 lei.

Exemple :

–  În trenul R/684/31.07.2009 au fost depistaţi E. IONUŢ de 22 ani şi E. CORINA-ELENA, de 21 ani, ambii din Comuna Borduşani, Judeţul Ialomiţa, care călătoreau pe distanţa Feteşti – Lehliu, folosind bilete de călătorie cu reducere 50% pentru pensionari, fără drept. A fost întocmit dosar penal pentru înşelăciune, prejudiciul, în sumă de 55 lei, urmând a fi recuperat.

– În staţia CF Lehliu a fost depistat C. ALEXANDRU de 40 ani, din Comuna Ghergheşti, Judeţul Vaslui, care oferea spre vânzare călătorilor diferite bunuri fără a deţine autorizaţie pentru desfăşurarea de activităţi de comerţ. Acesta fost sancţionat contravenţional potrivit Legii 12/1990 R, fiind ridicate în vederea confiscării bunuri în valoare de 170 lei.

– În pasajul de trecere la nivel cu calea ferată din staţia C.F. Lehliu au fost depistaţi 8 minori, care cerşeau sume de bani şi mâncare conducătorilor auto. Poliţiştii au identificat pe părinţii acestora, M. IBRAM de 42 ani, din Municipiul Medgidia, Judeţul Constanţa, şi I. BACÎ de 29 ani, din Comuna Cumpăna, Judeţul Constanţa, care au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în sumă de 100 lei fiecare.  Urmează a fi înaintată informare către consiliul local de la locul de domiciliu şi la Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa pentru a se lua măsurile legale.

– Agenţii Postului de poliţie Transporturi Navale Călăraşi au depistat pe N. MARIAN de 29 ani, din Comuna Dichiseni, Judeţul Călăraşi, care, din luna octombrie 2008, a găsit şi însuşit fără drept o ambarcaţiune de tip lotcă, ce plutea în derivă pe apa Braţului Borcea. În cauză s-a întocmit dosar penal, ambarcaţiunea în valoare de 1500 lei fiind restituită proprietarului, D. MIHAI, din Municipiul Călăraşi.