in

Poliţiştii de frontieră din Călăraşi au depistat o filieră de înmatriculat maşini în Bulgaria

La  data de 01.02.2010, orele 05.00 poliţiştii de frontieră călărăşeni au depistat în trafic în zona bac Chiciu un autoturism Daewoo Leganza înmatriculat  provizoriu în Olanda, dar care era radiat din circulaţie din anul 2009.

Oprit pentru control, D. Marius de 33 ani din Buzău a declarat poliţiştilor de frontieră că a împrumutat autoturismul în acea dimineaţă de la un prieten al său din  Buzău pentru probleme personale.

După audierea adevăratului proprietar şi extinderea cercetărilor s-a stabilit că acesta încredinţase maşina pentru a-i fi înmatriculată în Bulgaria. Totodată s-a descoperit că persoana găsită la volan avea o persoană de legătură, cetăţean bulgar, prin intermediul căruia obişnuia să înmatriculeze autovehicule pe teritoriul bulgar, contra sumei de 50 de euro.

În urma verificărilor efectuate autorităţile olandeze ne-au comunicat faptul ca numerele de înmatriculare erau doar pentru export şi expirau în octombrie 2009.

Persoanele în cauză, atât cel gasit la volan cât şi proprietarul sunt cercetate în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infractiunilor de, “punere in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat”,  „punere in circulatie pe drumurile publice a unui autovehicul cu numar fals de inmatriculare”, respectiv “conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat”.

În momentul de faţă există un schimb de date şi informaţii cu autorităţile bulgare pentru stabilirea întregii palete infracţionale în acest caz.

Pentru faptele comise, cei doi  riscă  pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani.