Poliţiştii din Călăraşi au confiscat mii de petarde

În data de 28 decembrie a.c., în jurul orei 10.30, poliţişti de proximitate din cadrul Biroului de Ordine Publică Urban Călăraşi au depistat pe Strada Bucureşti, în zona „BIG”, pe N. Mihai, de 15 ani, din Municipiul Călăraşi, în timp ce comercializa 1400 petarde, fără a avea autorizaţie legală.Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, anunţă Biroul de Presă al IPJ Călăraşi.

— O altă patrulă de poliţişti de proximitate au depistat ieri, în jurul orei 15.00, pe Str. Ştirbei Vodă, din Municipiul Călăraşi, pe C. Cătălin, de 33 ani, din localitate, care oferea spre vânzare 100 de pocnitori pe bază de amestec pirotehnic, care au fost ridicate în vederea cercetărilor. — În urma activităţilor desfăşurate de agenţii Postului de Poliţie Valea Argovei, a fost identificat C. Eugen, de 22 ani, din localitate, care deţinea şi comercializa fără drept 1080 de petarde de provenienţă Republica Bulgaria, obiecte care au fost confiscate.

— Poliţiştii din Valea Argovei au identificat şi pe A. Marian, de 22 ani, din localitate, care deţinea şi comercializa fără drept 546 de petarde, produse în Polonia, şi 6 rachete de provenienţă China. Obiectele pe bază de amestecuri pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării.
În toate situaţiile au fost întocmite dosare penale conform prevederilor Legii 126/2006 privind regimul materiilor explozive.

Unii au citit și asta: