Poliţiştii din Călăraşi au ieşit în stradă: “Asupra poliţistului se consumă, în mod continuu, infracţiunea de abuz în serviciu”

Politia Calarasi 2

Poliţiştii din întreaga ţară au ieşit astăzi în mişcări de protest nemulţumiţi de banii insuficienţi din sistem. Ei sunt nemulţumiţi de anularea fondurilor pentru banii de chirie, de concediul fără plată forţat dar şi de insuficienţa banilor pentru combustibili şi intervenţii.

Şi la Călăraşi, poliţiştii au pichetat, la început sediul IPJ, apoi s-au deplasat în faţa Prefecturii Călăraşi. Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual – filiala Călăraşi ne-a declarat:

„Pot să vă spun că Poliţia nu este în criză de 3 luni, ci de 20 de ani. Tot timpul Poliţia a fost defavorizată. Asupra poliţistului se consumă, în mod continuu, infracţiunea de abuz în serviciu, în sensul că numărul mic de poliţişti generează ore suplimentare (zeci, sute, mii de ore)… nu i se asigură zile libere în schimb, nu i se plătesc aceste ore.

Cât despre concediile fără plată, noi suntem de acord să le luăm. Le vom lua în campania electorală şi la alegerile prezidenţiale”.

Liderul sindicatului poliţiştilor din Călăraşi a vorbit şi despre deficitul de peste 120 de cadre, care influenţează negativ activitatea secţiilor judiciar, ordine publică, circulaţie şi a posturilor de poliţie.

„Neavând efective… dacă nu ocupă poliţistul strada, atunci o ocupă infractorul. Ori eu am o mare problemă de cine e ocupată strada în acest moment. […] Avem cazuri de ultraj; 80-90% din autorii de ultraj sunt cercetaţi în stare de libertate. Cică nu prezintă pericol pentru ordinea publică şi atunci subminăm autoritatea poliţistului…”

infomuntenia.ro

Unii au citit și asta:

3 Comentarii

  1. Hai sa ne mai lase smecherii astia cu sapca, de scandalagii cu sapca ce mai zice, rusine, numai bani vreti, la munca, aveti uniforme, sepci, bocanci, mincare la popota, sporuri de hrana, pensii speciale, medicina si la rude, nu va e rusine, la munca, ca se trage cu arma in Calarasi, de un scandalagiu cu uniforma ce mai ziceti? Rusine, sindicalistilor, numai sporuri, nu va convine – alt domeniu, la privat, numai la stat, rusine. SI culmea aia e o intrare in prefectura blocata, ati venit la poza sa va bage lumea in seama ca pe interlopi la cersit. Mai aveti militinei din aia care vin acasa in interes personal sa si faca singuri dreptate ca Becali? Ce nu l stiti? La munca….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*