Pomelnicul fostului viceprimar Dragoș Coman, lăsat lui Mircea Buzea

Marți, 18 februarie, consilierii municipali din Călărași au fost chemați să aleagă un nou viceprimar. Postul a rămas vacant după ce Dragoș Coman a părăsit executivul din cadrul Primăriei Călărași pentru un post de secretar de stat în Guvernul României. Au fost doi candidați: Melania Vulpoiu de la PSD și Mircea Buzea de la PDS – Partidul Dreptății Sociale. A câștigat Buzea, cu sprijinul liberalilor, care l-au votat în unanimitate.

L-am contactat pe fostul viceprimar Dragoș Coman pentru a afla cum îl privește pe succesorul său de la Călărași:

– Cum comentați alegerea lui Mircea Buzea în funcția de viceprimar?

– E cel putin interesantă alegerea domnului Buzea în funcția de viceprimar, dar până la urmă, este decizia Consiliului Local și a organizației PNL.

– Ce așteptări aveți? Ce îi urați?

După 3 ani și 7 luni de mandat ca viceprimar, pot spune că, deși mai sunt foarte multe lucruri de reparat, municipiul Călărași a intrat pe o traiectorie de dezvoltare ce nu va mai putea fi stopată, iar domnul Buzea trebuie să se integreze rapid în echipa executivului primăriei. Sunt convins ca așa va fi pentru că nu îl bănuiesc pe domnul Buzea de lipsă de adaptabilitate.

Domnul Buzea va fi mandatat să păstreze numărul mic de dosare de ajutor social, care a coborât de la aproximativ 300, la circa 100; să păstreze trendul de profesionalizare a Poliției Locale, care în această perioadă și-a dublat numărul de intervenții, avertismente și amenzi, să nu ezite să uziteze de dotările implementate în ultima perioadă ( sistemele GPS de pe mașini și sistemul de camere video ce îi va oferi posibilitatea să cunoască în timp real activitatea fiecărui polițist local); să continue modernizarea Grădinii Zoologice, cunoscută fiind slăbiciunea domniei sale pentru această zonă și pentru animale; să se implice în procesul de amenajare a parcărilor de reședință și a zonelor verzi, prin degajarea garajelor și construcțiilor ilegale de pe spațiul public; modernizarea și amenajarea parcurilor și a locurilor de joacă, care a început cu asfaltarea Parcului Central și a Parcului Dumbrava.

Îi mai transmit să sprijine implementarea programului de digitalizare de 2,4 milioane de lei, finanțat din bani europeni și a acțiunilor pe zona de integritate cu finanțare din aceeași sursă externă.

Mă aștept ca domnul viceprimar să susțină activ implementarea proiectelor în valoare de circa 24 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii rutiere și stradale (modernizarea centrului pietonal, modernizarea străzii București, managementul inteligent al traficului, terminal intermodal Siderca, etc.).

În final, dar nu în ultimul rând, să fie alături de conducerea Primăriei pentru a finaliza toate cele 3 investiții ale Serviciului Public Piețe și Oboare (Oborul Duminical/Târgul de mașini, Bazarul și mult dorita Piață Centrală) și finalizarea cimitirului nou, din păcate, atât de necesar comunității.

Am spus-o, o spun și o voi repeta de fiecare dată, prioritatea zero a municipalității rămâne asfaltarea străzilor față de care sunt convins că domnul Buzea va manifesta maxim de implicare.

Acestea sunt o mică parte din așteptările mele de la domnul Buzea. Și o rugăminte: ușa să fie întotdeauna deschisă problemelor punctuale și urgente ale cetățenilor! Mult succes!

 

Unii au citit și asta: