Pompier în timpul liber a stins o maşină în flăcări

Plt. Adj. şef Ilie Cristian a lichidat un incendiu izbucnit la un autovehicul

Deşi este încadrat la I.S.U. „Barbu Ştirbei ” al judeţului  Călăraşi ca inspector în cadrul Inspecţiei de Prevenire, şi prin natura meseriei sale nu se ocupă efectiv de stingerea incendiilor, subofiţerul nu a ezitat nicio secundă să intervină în momentul în care unui cetăţean, ce îi este vecin de cartier, i-a luat foc autovehiculul parcat în faţa blocului.

Ilie Cristian, care se afla în apropierea domiciliului, în timp ce se întorcea de la cumpărături, a observat că de sub capota unui microbuz parcat pe strada Macului, în zona şcolii generale nr.11, iese un fum alb dens.

S-a apropiat mai mult şi a observat ca la nivelul cutiei de viteze a autovehiculului exista şi flacără. A intervenit prompt, a decuplat acumulatorii microbuzului, a folosit stingătorul din dotarea maşinii, a mai împrumutat unul de la o doamnă mai săritoare ce se afla prin preajmă şi care a înţeles pericolul imediat, şi în consecinţă, a lichidat incendiul rapid, evitând propagarea arderii şi la alte autoturisme din imediata vecinătate,  limitând totodată pagubele materiale ce s-ar fi putut produce.

La sosirea echipajelor specializate ale pompierilor profesionişti, incendiul era deja lichidat, aceştia constatând doar că incendiul s-a produs din cauza unui scurt circuit electric produs la nivelul unui cablu defect sau neizolat corespunzător al instalaţiei electrice.

Astfel de gesturi nu sunt rare, se întâmplă în fiece zi, acolo unde pericolul pândeşte, şi poate tocmai de aceea, imaginea pompierilor militari este una de invidiat, în multe sondaje de opinie aceştia menţinându-se pe prima poziţie în ceea ce priveşte încrederea cetăţenilor.

Unii au citit și asta: