Pompierii călărășeni l-au salvat pe Enzo

Vineri, 8 februarie 2019, pompierii militari din Călărași au fost solicitați să intervină la un incendiu produs la o casă cu etaj din municipiu, situată de pe strada Grivița.

Au ajuns rapid la fața locului. S-au deplasat cu două autospeciale, una de stingere și una SMURD.

O cameră de la parterul imobilului unde se produsese incendiul, cel mai probabil în urma unui scurtcircuit electric, era puternic inundată cu fum degajat în urma arderii mai multor materiale textile.

Pompierii militari s-au apucat de treabă, iar vestea bună consta atunci, în primele momente, în faptul că nu existau vătămări de persoane și nici pagube materiale foarte însemnate.

Trei patrupede, în schimb, au trecut prin momente foarte grele. Trei căței au suferit intoxicări cu fum. Doi dintre aceștia și-au revenit mai repede, însă pentru al treilea, pompierii au făcut eforturi serioase pentru a-l salva.

Un bichon, tare drăgălaș, de altfel, a avut nevoie de ajutor. Pentru Enzo, mascul de 4 ani, a fost nevoie de resuscitare, iar pompierii nu au precupețit niciun moment pentru a-i salva viața. L-au găsit și au început masajul cardiac. I-au pus și masca de oxigen și nu după mult timp, minunea s-a întâmplat.

Inima cățelului a început să bată din nou. Încet, încet. Și apoi din ce în ce mai repede Trăiește! Da!

Despre asta este vorba! Despre satisfacția unei vieți salvate!

Clipul în care are loc resuscitarea câinelui poate fi vizionat pe pagina de Facebook a instituției: https://www.facebook.com/

Unii au citit și asta: